Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 18 juni 2017

Gilla läget

Nu riktigt prunkar det i trädgården. Blomningarna och dess olika färger avlöser varandra och D skördar och sår nytt där utrymme ges. Det blir dock inte många bilder då jag inte vistas ute så mycket. Varför? Det är helt enkelt så att jag allt sämre klarar av värme och därför de riktigt varma dagarna håller mig inomhus tills aftonsolen börjat dala. 

Jag ska vakta min tunga nästa gång jag tänker säga nåt om utebliven värme eller på annat sätt vädra mitt missnöje med för stunden rådande väderlek.  Jag får helt enkelt anpassa mig, gilla läget och beskåda allt vackert från ett öppet fönster. Inte så tokigt det heller.
D:s vackra rabatt behöver vattnas rejält.

10 kommentarer:

 1. Ja, allt har ju sina sidor. Min faster klarade heller inte av värme, hon led av det. Jag gillade egentligen inte heller värme men efter graviditeten så ändrades väl något i kroppen och nu är jag inte så känslig. Kroppen är allt bra konstig, den.

  Men positivt tänkande: du har en enorm översikt där du kan se allt som sker och njuta av det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog är kroppen konstig allt. Och den där översikten, den är oslagbar.

   Radera
 2. "Gilla läget" är ett uttryck som för mig alltid är något negativt - man tvingas till något som man egentligen inte vill. Och så är det för dig också tydligen, jag tycker inte om hettan heller. Jag försöker stå ut men jag mår inte bra. Jag gillar inte läget..

  SvaraRadera
 3. Jag tycker inte om för varma dagar... då vill jag vara ute på havet tex. När solen dalar blir man liksom piggare... För mycket sol så måste jag har keps och solglasögon direkt... Men du har ju fin utsikt att njuta till :)

  www.nacka144.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är roligt att du hittat hit och tittar in då och då.
   Du har ju nära till vatten så där finns alltid ett alternativ. Keps och solglasögon låter som en helt ok utrustning.
   Utsikten är jag glad för och den kan ingen ta ifrån mig. På den här platsen har jag tänkt mig att stå ut tills det är slut.

   Radera
 4. När vädret inte passade min mormor, sa hon alltid: Det är gott att ha sitt hantverk under tak.
  Jag ser att fler har kommenterat "gilla läget" Det behöver man inte göra, men man måste ju stå ut! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det yttrades mången klokskap även på mormors tid.
   Gilla läget= "stå ut" kan man väl påstå. Idag har jag både stått ut och gillat läget som du får se en glimt av i morron..

   Radera
 5. Tycker också att "gilla läget" låter aningen negativt, men ändå realistiskt. Å du är ju verkligen realist! Dessutom är det ju ljust ute nästan dygnet runt nu så du får ju ändå vara ute. Bland annat kan du ju njuta av era middagar i växthuset. Dagens höjdpunkt så här års för dig och D.

  Å två saker till Steve:

  1. Om du knjuter av dagarna från ditt rum på övervåningen, så tycker jag att du kan leta fram "zoomknappen" på din nya kamera. Då blir det så som om du varit ute. Jag lovar!

  2. Sluta aldrig med att gnälla över skitväder. Dåligt och kallt väder drabbar både dig och oss läsare;-) Å vi längtar alla efter sommaren när vi lidit oss igenom sex månaders kyla.

  PS. Kul att Åke har hittat hit också! Han är en drömfotograf. Älskar hans bilder. Dessutom har han två hundar som är lika söta som Ozzy:-) DS.

  SvaraRadera
 6. "Gilla läget" kan uppenbarligen tolkas på många flera sätt än vad jag tänkt.

  Zoomknappen var det ja.

  Sluta aldrig gnäll låter som en trist uppmaning. Men. gäller det skitväder så....

  PS Kul när det tillkommer någon helt ny läsare och Åke är en trevlig nykomling som dessutom förmedlar "hemlandstoner" till mig. För att inte tala om hans fantastiska bilder. Tuss och Lola är två riktiga sötnosar.

  SvaraRadera