Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 24 juni 2017

Midsommarafton i Nalavi

Midsommarafton firade vi hemma hos Sara, Per och Liv i Nalavi, en liten by 4 km från Getingstorp. Det kändes extra festligt att få vara med på Livs första Midsommarafton. Pers föräldrar och Pers bror med familj var oxå på plats. Fram emot kvällen öppnade sig skyarna. Som väl var så blev jag erbjuden bilskjuts hem och var förstås inte sen att tacka ja. D är ju av lite tuffare virke så hon susade hem på elmoppen genom kvällsregnet. Cykel och lite annan utrustning hämtas hem vid senare tillfälle.
D redo för cykeltur till Nalavi.

I detta landskap susar vi fram.

 Snart framme.

Några av Sara och Pers grannar.

Nu är vi framme och har klarat oss från regn.

Grillen var förstås på plats.

Per var 1:e grillare.

Liv blev så klart huvudpersonen på sin
första Midsommarafton.

Hon var nöjd med att byta knä då och då.

Det krävdes extra värme
fram emot kvällen.

Dukat i det gröna.

Dags att äta.


Grannarna betar obekymrat.

Obekymrat var det.

Farmor assisterar när Liv matas.


Den här läckra fläder- och kardemummatårtan 
hade D bakat.

Tårtan tog snabbt slut då alla lät sig väl smaka.

Det var mycket gos igår.

En smaskig Mormorspuss.

8 kommentarer:

 1. Vad skoj att du var ute på vift i går! Ni verkade ändå ha haft bra väder till en början. Trevlig Midsommardag!

  SvaraRadera
 2. Tack! Ja, det är inte ofta jag är ute på vift. Vi hade en väldigt trevlig dag, vädret till trots.

  SvaraRadera
 3. Bilderna du visar kunde tillhöra ett fint reportage i ett exklusivt magasin om svensk midsommar - så fint och genuint svenskt! Vädret bryr sig inte om midsommaren och jag får väl erkänna att jag nästan dansade en regndans för att dropparna skulle falla mot denna torra jord men det hjälpte inte. I natt föll 4 mm, gjorde varken till eller från. Tack för trevliga och "somriga" bilder.

  SvaraRadera
 4. Vilket härligt inlägg!!! Å så kul att du klarade dig från regn på färden dit också, samt att du fick skjuts hem - perfekt ju!!! Lilla Liv verkar vara världens "tåligaste" unge som älskar uppmärksamhet och "främmande" människor. Åsså gillar jag "Midsommarfirandet" i Bregottfabriken" :-)

  SvaraRadera
 5. Ni firade verkligen en fin midsommar. På landet, precis som det ska vara. Jag minns min barndoms midsomrar på landet strax söder om Marstrand. Kul att vara ute på vift ibland!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst innehöll det firandet mycket av genuin svensk Midsommar och visst går tankarna tillbaka oxå till min barndoms midsomrar. Det är kul att då och då få en kick bakåt i tiden.

   Radera
 6. Så mycket värme och gemenskap dina bilder förmedlar, precis som det ska vara på Midsommarafton, med nära och kära, ute på landet dessutom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Familj, kärlek, värme och gemenskap hör verkligen Midsommar till.

   Radera