Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 12 juni 2017

Natt i växthuset

På väg till växthuset kl. 03.07.
Den gångna natten spenderade D och jag i växthuset. Varför? En berättigad fråga eftersom det var grått, småkallt och dessutom regnade hela tiden. Den där vackra soluppgången ur ett växthusperspektiv som vi länge bespetsat oss på blev det intet av, men det var ändå en häftig upplevelse att sitta där hela natten och lyssna till tystnaden och så småningom fåglarnas morgonsång. Kl. 7 i morse bröt vi upp och gick till sängs.

Nybakat Laganabröd, ost, oliver
och Ouzo därtill. Grekiskt så det förslår.
Moppen parkerad vid sidodörren.
Nu börjar det ljusna där ute.

Upprinnelsen till denna idé var att D kl. 01.50 skulle hämta Marcus & Maria, Erik och Alice vid Örebro flygplats då de kom hem efter semester på Kreta. Eftersom vi ändå var uppe så föreslog D den här nattupplevelsen. Jag var inte så svårövertalad som jag trodde och så här efteråt är jag glad för det.

12 kommentarer:

 1. Låter ju som en ypperlig idé att låta natten upplevas i vaket tillstånd och i växthuset dessutom. Nu är det ju dessutom ljust väldigt länge hos er och natten inte lika lång som den kan kännas på vintern.
  Finns inga gränser för D´s idéer och jag förstår att det inte är särskilt svårt att vilja haka på. Fina nattbilder blev det också.

  SvaraRadera
 2. Ja, D har alltid nya friska idéer. Det kan nog bli en repris någon riktigt varm sommarnatt när vi oxå kan få uppleva soluppgången. Jag börjar komma allt bättre överens med nya kameran.

  SvaraRadera
 3. Tycker det var en riktigt rolig och bra idé. Jag menar att lägga sig innan hämntning på flygplatsen ger ju inget. Å att lägga sig när man kommer hem vid klockan tre eller fyra och man är uppe i varv resulterar ju inte i många timmars sömn heller. Då kan man lika bra "fira hela natten lång".
  Då har ni sovit hela dagen alltså. Påminner mig om partajandet när jag var ung;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev till att sova fram till lunch i alla fall. Men, visst är jag lite mör idag. Annat var det förr.

   Radera
 4. Vilken rolig idé! Sybd att det inte blev någon bra soluppgång. Så himla typiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Soluppgången får vi pricka in nån gång senare i sommar.

   Radera
  2. Vet du, sommaren 1982 (jag var då 13 år) hade vi scouter från England på besök. Vi campade en vecka på Gålö och en natt låg vi under bar himmel i våra sovsäckar och tittade på alla stjärnfall. Magiskt! Och så klart något jag minns. Tror det var Perseiderna (har fått lära mig det många år senare av mannen min som kan det där med astronomi).

   En annan natt vaknade vi också av att vi sov ofrivilligt under bar himmel men det var för att killarna hade plockat bort presenningen på vindskyddet vi sov under. Men det är en annan historia ...

   Radera
  3. Tänk så härliga minnen att plocka fram så här 35 år senare. Perseiderna, som nu oxå jag vet vad det är, hjälpte förstås till att etsa fast den natten i minnet.

   Radera
 5. Jag säger detsamma, vilken rolig idé! Sommarnätterna är som bäst just nu men jag vet inte om jag längre skulle klara av en vaknatt. Kvällstrött och morgonpigg, precis som dom sade om pensionärerna när jag var ung.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst märks det att åren sätter sina spår. Även om jag var mör igår så vill jag prova på en natt till i sommar. Om inte annat så för att få uppleva en vacker soluppgång.

   Radera
 6. Haha, vilket roligt äventyr! Jag ärfruktansvärt trött på nätterna, så jag vet inte om jag skulle kunna hålla mig vaken. Men det ser mysigt ut! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland klarar man mera än man tror. Mysigt var det och en härlig upplevelse att bära med sig.

   Radera