Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 25 juli 2017

Trädgårdsgodis

Vid den här tiden bjuder trädgården på extra mycket, såväl vackert som välsmakande .
En bukett trädgårdsblommor.

Ett arrangemang av trädgårdsblommor.


Gurkskörden är god i år.

9 kommentarer:

 1. Så vackert, gillar verkligen hostabladen med de söta The Fairy-rosorna.

  SvaraRadera
 2. Att det är rosor vet jag, men inte att de heter The Fairy. Jag får ständigt lära mig nåt nytt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle tippa på att det är The Fairy, i alla fall. Väldigt populär och så oerhört söt!
   http://www.rangedala.nu/the-fairy.html

   D vet säkert vad det är för ros.

   Radera
 3. Väldigt vackra blommor och hämtade från egen trädgård är ju extra värdefullt.

  Nu får du hålla tummarna för mig för på torsdag ska vi träffas i föreningen och rösta om att ändra våra stadgar så att det är tillåtet att ha en (liten) hund. Nu när grannen under är på sin årliga två-veckors visit här på Malta skrev jag ett brev till alla i föreningen om min saknad efter hund och våra strikta regler. Vi är sex lägenheter och för att ändra stadgarna måste vi ha 70% majoritet vilket beyder att om två röstar mot förlorar vi. Vet att fyra röstar för, grannen under vill inte på några villkor rösta för. Återstår bara en person och jag har ingen aning om hur han kommer att rösta. Gissa om jag är nervös!! Tänk om det går igenom efter dessa fyra år sen jag senast tog upp det hela. Som sagt, håll tummarna Steve, du vet ju hur värdefullt det är med fyrfota familjemedlemmar :-)

  SvaraRadera
 4. Visst är det en ynnest att kunna plocka blommor från egen trädgård.

  Jag håller min högertumme ( den vänstra lever ju sitt eget liv ) så hårt jag bara kan för att 70% är för hund. Jag önskar att flera ska förstå värdet av husdjur. Jag och D vet hur mycket en fyrfota familjemedlem betyder. För oss är det numera otänkbart att vara utan hund och katt. Hoppas att du får hoppa jämfota av glädje på torsdag.

  SvaraRadera
 5. Det är verkligen trädgårdsgodis!!! Är otroligt impad över Emma och hennes kunskaper om blommor. Jag vet väl vad pioner, rosor (i allmänhet) och pelargoner är, men där tar det stopp.

  Såg Anitas kommentar och håller tummarna för henne att hon äntligen får sin (lilla) hund. Men med tanke att grannarna under skrev ett brev (!!!) (i stället för att ringa på dörren) till att vatten läckte in till dom från hennes lägenhet så är jag aningen tveksam till en positiv omröstning. Men jag hoppas så innerligt att det går vägen för henne!!!

  PS. Hade på känn - å nej, jag är inte synsk - att Italien skulle vinna ikväll, så jag kollade den engelska deckarserien på svt1 i stället. Ett klokt beslut visade det sig. Såg intervjun med Pia efteråt. Ibland förstår jag mig inte på henne. Hur f*n kan man laborera med en väl fungerande backlinje??? Men det kanske var et genidrag att spara Samuelsson till matchen mot Holland på lördag. Vi får väl se, men Holland på hemmaplan lär inte bli lätt... DS.

  SvaraRadera
 6. Me again: Såg ju som sagt inte matchen och visste inte att även Nilla Fischer hade bänkats. Ja, som sagt - hur korkad får man vara. Men än en gång - Pia kanske komer att kallas för ett geni om vi slår Holland vill säga...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gränsen mellan idiot- och geniförklarad är ju ibland hårfin. På lördag vet vi.

   Radera