Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 15 augusti 2017

JAS-jobb


Igår hade D ett fullt dagsverke då hon klippte våra häckar. JAS står för Juli, Augusti, September som är en bra tid för att beskära häckar.

Häcken vid övre parkeringen går fortast att klippa.
Häcken vid poolen ska få en bolliknande avslutning.

Syrénhäcken kräver den största insatsen.

Den tar D inte ner lika mycket som i fjol.
Nu när vi fått rikligt med regn så grönskar och 
blommar det äntligen i D:s stora rabatt.8 kommentarer:

 1. Ja, jisses! Här har det också varit buskklippning i trädgården men då med en liten sekatör. Lite trött i vristerna blir man. Men man känner sig så nöjd sedan när det är gjort och kvistarna burits bort.

  SvaraRadera
 2. Så är det med "måstejobben", man är extra nöjd när de är avslutade. Idag avslutar D med det sista på syrénhäcken och sedan ska kvistarna bort.

  SvaraRadera
 3. Härligt somriga bilder bjuder du på här. JAS var ju en väldigt fyndig sammanfattning av de tre månaderna :-) Hon är inte sysslolös iallafall din D och fint blir det. Att jobba med sin egen trädgård ger så mycket tillbaka och vad jag förstår tycker hon verkligen om vad hon gör även om arbetet ibland tar på krafterna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Augusti ser ut att bjuda en fin sommaravslutning. Visst har D fullt upp här på Getingstorp. Men, hon njuter av att jobba med kroppen och att forma och ta hand om trädgården (och allt annat). Och jag njuter av att dagligen få se allt så vackert och välordnat.

   Radera
 4. Hahaha! Jag har just idag lärt mig om JAS och vi har verkligen gått hårt med såg och sekatör. Jag har fått några blåsor på händerna eftersom jag har "frökenhänder" Gubben min får säkert känna av sin rygg i morgon! Din D har verkligen gröna fingrar!

  SvaraRadera
 5. Lite blåsor kan man få räkna med när man kör hårt med såg och sekatör. Men, det får man ta för det blir ju väldigt fint när jobbet är gjort. Jo, nog har D gröna fingrar och hon känner nog oxå av sin rygg i morgon då hon idag kört både med häcksax och röjsåg.

  SvaraRadera
 6. JAS - hahaha, det var verkligen fyndigt. Å det jag såg på näthinnan var ett JAS-plan som flög i vertikalt läge och klippte häckarna och buskarna. Nu skulle jag själv aldrig ge mig in på ett sådant jobb, men HSB här hos mig har också klippt häckarna vid parkeringen och på innergården. Härligt att vara åskådare, eller hur;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Några JAS-plan är det sällan vi ser i våra trakter så D får sköta klippningen på egen hand. Det där med att vara åskådare vet jag hur det är som bara kan titta på allt D gör. Så härligt tycker jag dock inte att det är.

   Radera