Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 13 november 2017

En härlig måndag

En helt ok måndagmorgon.
I morse vaknade jag till en härligt frisk och krispig måndag. En sån där morgon som ger mig extra energi. Energi som kan behövas inför kvällens match mot Italien. D är inte så intresserad av fotboll, men i kväll ska vi titta på matchen tillsammans. Bara det gör en härlig måndag.  Hoppas att den positiva känslan kvarstår efter slutsignalen.
Tungt för D att inte få köra Jeepen på hela vintern.

14 kommentarer:

 1. Där har du fångat något vackert med din kamera, en lågt liggande sol som generöst sprider sina strålar över Getingstorp.

  Ja, det kan inte kännas bra att se bilen och veta att man inte får köra - usch så tråkigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Mornar som denna känns det extra tungt att ens tänka på att lämna vårt älskade Getingstorp. Vi ser till att njuta så länge vi är kvar.
   Ja, det här med D:s körförbud är riktigt tråkigt. Än tråkigare då hon nu känner sig fullt frisk och medicineringen fungerar.

   Radera
 2. Samma väder här, dock tack och lov har vi klarat oss från den "vita massan". Å precis som du hoppas jag att Sverige försvarar 1-0 och inte hamnar i en liknande situation som Grekland i första matchen mot Kroatien. Det vore hemskt!
  Pressen på italienarna måste ju vara otroligt stor. Jag menar landet har ju aldrig missat ett VM. Pressen på Sverige är betydligt mindre, då laget är "underdogs". David mot Goliath...

  Hoppas vi kan fira ikväll:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Italien som aldrtig förlorat på San Siro, men........................

   Radera
 3. Vi håller tummarna för ikväll, själv tittar jag kanske med ett öga... kanske... Så vackert du har fångat på gårdsbilderna förutom Jeepen då... Klarblå himmel och det vita lappmöglet ;) Jag har bara lite frost i gräset, havet värmer väl ännu.

  www.nacka144.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skillnaden i bilder är förstås att jag har en kamera, men du är en fotograf. Jeepen, den står ju där och gråter.
   Ja, du bor ju nära havet .

   Radera
 4. YEEEEESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS! Kolla mitt inlägg om du orkar. YEEEEESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSs!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där satt den !!!!!!!!!!!!!!!

   Radera
 5. Svar: Håller helt med dig!!! Det var helt klart en laginsats - à la Sverige alltså!! Men Granqvist - fy f*n så bra han var. Olsen hade tur och var också skickligt när det behövdes...

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Granen" bar laget på sina axlar. Imponerande, jag kände mig därför rätt lugn även när italienarna matade in inlägg.

   Radera
 6. Otroligt vackra bilder som ackompanjerar lyckan över att ha satt Italien på plats! En VM plats väntar!
  På grund av tidsskillnaden kunde vi inte se matchen, men vi är läskunniga! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det härligt när t o m en novembermorgon kan te sig vacker. Sedan blev dagen än vackrare när Sverige fixade en VM-plats. Det var en nervkittlande tillställning D och jag tittade på, och nattsömnen blev riktigt god.

   Radera
 7. Till och med jag tittade som nästan är allergisk mot sport, men det kanske är mer alla trista analyser och hur känns det frågor som stör mest.
  Kul att vara med om ett smått historiskt ögonblick.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var det en häftig upplevelse. T o m D tittade denna gång och hon ser nu fram emot VM nästa år. Kul tycker jag.
   Håller med dig om överanalyserandet inför matcher. Det blir ofta för mycket. Bara detta att starta TV-sändningen kl. 16 när matchen började 20.45 säger väl det mesta. Det blir många experter som får komma till tals med såna upplägg.

   Radera