Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 1 juni 2017

Ett rejält dagsverke och rejäla trädgårdskläder

Igår fixade D till alla rabatter och eftersom dom blivit några med tiden så tar det sin modiga tid. Jag kan ju inte bidra med så mycket i trädgårdsarbetet, men jag kan med min elmoppe i a f bistå med en del transporter av krukor och redskap. Det gjorde jag oxå igår och idag känns det i min kropp. Tänk att t o m jag kan få sån där härlig träningsvärk som talar om att jag igår, med mina mått mätt, gjorde ett rejält dagsverke.

När man jobbar i trädgården tycker jag att man, som D, ska ha kläder anpassade till det arbete som ska utföras. När jag tittar i trädgårdstidningar och på trädgårdsprogram på TV så slås jag ofta av den larviga och för ändamålet olämpliga klädsel jag möts av. De så kallade trädgårdsexperterna är inte sällan klädda i tweedkavaj, kjol, stickade strumpor, en bylsig sjal. Detta gärna toppat med nån fånig hatt. Visst förstår jag att man oxå i trädgården kan vilja känna sig välklädd, men varför då inte välja kläder avsedda för trädgårdsarbete, t ex flora manufaktur.  En snygg, praktisk och tålig kollektion som D gärna använder och som hon är mycket nöjd med.  Och som jag gärna köper till henne. Vill man nödvändigtvis  ha från anno dazumal engelskinspirerad klädsel så kan man väl välja att bära den när det är dags för en stilla aftonpromenad i slottsparken. Tycker jag.


Spenat, sockerärter, gräslök och vitlök
visar växtkraft.

 Så fin ruccola har vi aldrig haft. Fröna har vi fått 
av min bloggkompis Emma i Spanien


 T o m bland grus och sten växer vackra blommor.

 En Afrikas lilja i jätteformat har D delat
i flera mindre och placerat krukorna på tegelmuren.

Afrikas liljor ur en annan vinkel.

Bra att D har "inbyggda" knäskydd
i arbetsbyxorna.


Omplanterade växter vid poolbänken.

Där inne frodas kålsorterna.

En av D:s många vackra rabatter.

Osborne är förstås med på ett hörn.

Nu blommar kaprifolen på källartaket.
Löjtnantshjärtat t v blommar oxå
medan lavendeln längs taket
väntar en tid till.

6 kommentarer:

 1. Ja, jäklars vad sprutt det är i de där rucolafröna! Jag fick i dag riva bort en massa för det bidde lite för mycket och de började kväva varandra, tror jag. Ni kan börja äta av den nu samtidigt som ni gallrar. Den är riktigt god!

  Rätt kläder är nog jättebra! Jag har aldrig köpt annat än trädgårdshandskar, slitna jeans har varit mina arbetskläder i Sverige. I dag är det en lätt sommarklänning i bomull!

  SvaraRadera
 2. Vi äter för fullt av ruccolan och den är jättegod. Tack!
  Lätt sommarklänning i bomull låter behagligt.
  Ha de gott!

  SvaraRadera
 3. Hur f*n lyckades D med att fixa allt detta på en dag???????!!!!!

  Vad gäller kläder så håller jag helt med dig. Jobbar man i trädgården så ska det vara ändamålsanpassade kläder som gäller. Det är ju samma sak som på en byggarbetsplats - inte finns det byggnadsarbetare i tweedkavaj där heller. Å då tänker jag osökt på den där fåniga Ernst Kirchsteiger, som jag inte klarar av...

  Suveränt att Emmas ruccola gillar Sveriges minst sagt lynniga väder - perfekt ju:-) Hoppas alla hennes frön hon skickade till dig är lika positiva att byta 30 mot 12 grader;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast rucolafröna kommer ju från medhavda frön från Sverige. De har återbördats några frögenerationer senare!

   Radera
  2. Det är en spännande resa dina frön är ute på.

   Radera
 4. Ja, hur lyckas D med allt hon företar sig? Den där frågan ställer jag mig rätt ofta. Inte så ofta nu som förr dock.

  Det här med trädgård och växter blir ofta lite väl tillspetsat i TV. Där ter sig dessutom allt så enkelt då grovarbetet aldrig visas.

  Så här långt ser det bra ut för Emmas frön. Mera rapporter kommer så klart.

  SvaraRadera