Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 3 juni 2017

Äta ute hemma


Där har jag alltid bord reserverat.
D sköter alla inköp på Getingstorp och igår hade hon en sån där riktigt lång inköpsdag. För att hon då inte skulle behöva laga mat när hon kom hem så hade vi beställt en pastarätt från den italienska restaurangen Al Forno i Örebro . Den hämtade D som avslutning på inköpsrundan. Rätten vi valde heter Ravioli con Gorgonzola och innehöll vegetariska pastakuddar fyllda med ricotta och spenat, serverad med krämig gorgonzolasås, lök, champinjoner, soltorkade tomater och ruccola. En visserligen god och smakfylld rätt, men för kompakt/stabbig för min smak. 

Men, så är jag oxå bortskämd med D:s eminenta matlagningskonst. Hon lagar oxå god mat som dock är mera smakrik än smakfylld. Hennes rätter är "lättare"/elegantare vilket innebär att jag har möjlighet att särskilja ingående ingredienser och deras olika smaker. Något som jag tycker är mycket av behållningen med mat. Att äta mat har blivit allt mera av en njutning för mig, inte något jag gör bara för att bli mätt.Jag hade inte räknat med att vi skulle kunna äta ute i växthuset då temperaturen inte var med oss. Men, när D kom hem så förordade hon ändå en växthusmåltid och så blev det. Tur var väl det för det var alldeles underbart att sitta i växthuset som förstås höll en betydligt behagligare temperatur än vad termometern visade.


Här serveras Ravioli con Gorgonzola. 
Med en underbar sommarbukett på bordet.

10 kommentarer:

 1. Det är fördelen med att äta hemma, man kan bestämma själv! Trots det stora restaurangutbudet så äter vi mest hemma, var länge sedan vi var på restaurang nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, även här är det bäst att själv få bestämma. Blir man ändå missnöjd så finns inte mycket att orda om. I vårt "förra liv" åt vi ofta på restaurang. Efter min stroke avtog dock restaurangbesöken och det blev nåt enstaka om året på favoriten "Den danske kroen" i Örebro och på somrarna på ett värdshus här i trakterna. Sedan ett antal år blir det bara "hemmarestaurang" för oss. Och nöjd är jag alltid.

   Radera
 2. Det där borde vi ta efter någon gång, ingen av oss är någon superkock så det blir som det blir... något enahanda. Jag har aldrig tänkt på att beställa mat genom att vi bor utanför tätbebyggt område men så klart dom kör ut om man betalar för det. Det skulle kännas lite lyxigt någon gång. Jag behöver inte så mycket för att få den där känslan av något utöver det vanliga. Jag går ju här med fingrarna i jorden hela dagarna..

  SvaraRadera
 3. De flesta restauranger ger ju möjlighet till "takeaway" så det bör ni absolut testa nån gång när ni är inne i stan och på så sätt kunna sätta er till "dukat bord " när ni kommer hem. Lite lyx ska man unna sig.

  SvaraRadera
 4. Så skönt att slippa laga mat någon gång, även om man gillar självaste sysslan. Synd att rätten var inte riktigt i din smak, men ricotta är ju mastig och gorgonzolasås på det - jag förstår dig där.
  Absolut älskar dukningen i ert fina växthus:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sådan dukning förhöjer måltidsupplevelsen.

   Radera
 5. När vi går ut och äter, eller beställer hem mat så är det aldrig för matens skull för som du vet så har jag, liksom du, förmånen att ha den absolut bästa matlagningsexperten hemma. Beställer mat hem gör vi väldigt sällan men går ut lite då och nu, för att byta miljö, men maten är aldrig lika god. Men det är klart, ibland kan D behöva en paus och visst är mat en njutning, som barn var det ett måste och man åt för att bli mätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst har vi det bra du och jag som har egna matexperter på hemmaplan. Och visst är det skönt att ha nått därhän att vi kan se mat som en njutning.

   Radera
 6. Jo, jag har förstått att du har tillgång till en helt fantastisk mat på hemmaplan!

  SvaraRadera
 7. Ja, du har väl matats med detta ett antal gånger.

  SvaraRadera