Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 28 april 2018

Aprilväder


Vad annat är att vänta i april månad, men lika motigt är det varje gång slösande solsken trängs undan av regntunga skyar, bitande vindar och temperaturfall på så där 10 grader.
Aprilväder.
Detta innebär bl. a. att vi ännu inte avnjutit årets första växthusmåltid. Som väl är har vi ett fullgott alternativ ute i glasverandan. Där får vi samsas med Osborne som har en av sina favoritplatser där ute på bänken med full uppsikt över sina domäner.
Vår- och sommarkänsla blir det när D 
 bjuder till njutbara måltider i glasverandan.
Grekisk sallad med tillbehör var så klart en
av de första glasverandamåltiderna.


Osborne älskar att sitta och spana här ute.
Eller bara att "hänga i baren".

Utanför på trappräcket sitter Sigge.

16 kommentarer:

 1. Härligt att det äntligen börjar bli vår! Vi har ändå packat ganska varma kläder för Irland ... ;)

  SvaraRadera
 2. Bra att vara förberedd utifall att. Önskar er en riktigt skön vistelse på ön.

  SvaraRadera
 3. Ja, det är härligt att ha alternativ. Den där verandan gillar jag verkligen, sen är så mysig! Där skulle jag kunna spendera många timmar på dynorna och läsa, sträcka ut handen för att ta en klunk te eller kanske en sipp vin, lägga ifrån mig boken och bara titta ut, fundera på det jag läst, fundera på om man skulle göra något vettigt men strunta i det och ta upp boken igen, kanske rätt till filten om det är lite svalt ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en ljuvlig plats som gjord för en stilla stund. Jag njuter av att bara läsa din kommentar. Just nu avnjuter D eftermiddagskaffet där ute och då och då tar hon en nap på bänken. Det är en sån där enkel sak som jag idag bara kan drömma om att kunna göra eftersom min numera sargade lekamen inte längre tillåter såna extravaganser. Men, att där ute inta en ljuvlig måltid med D kan inget stoppa mig från.

   Radera
  2. Härligt att D njuter så som jag skulle ha gjort där! Hon får njuta åt oss båda, helt enkelt.

   Radera
  3. Det är hon väl värd och det ska jag hälsa henne. Ha de gott!

   Radera
 4. Men tänk ändå vad tiden går fort. Känns inte alls längesen som vintern höll ett stadigt grepp om Getingstorp och nu är vi snart i maj!! Mycket att se fram emot när naturen vaknar och dagarna blir längre. Bilderna är som vanligt fina och så tydliga bevis på trivsel och harmoni. Önskar en fortsatt fin helg från Malta.

  SvaraRadera
 5. Tack snälla du! Nu är det njutningsfyllda dagar som väntar på Getingstorp. Ha de gott på ön!

  SvaraRadera
 6. Ja, vem vill inta en måltid i växthuset när termometern visar allt från 2,5 till 9,5 grader... Tur att ni har den fina verandan att tillgå. Den inger ju nästan en "utomhuskänsla". Ozzy vid "bardisken" är en höjdarbild! Det enda som saknas där är en "hundöl";-)
  Den grekiska salladen såg ljuvig ut - mums!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag nöjer mig med ett hundben säger Osborne.
   En grekisk sallad är alltid mums tycker jag.

   Radera
 7. Jag förstår att det känns nästan halvvägs till sommarn när ni kan njuta av maten på den vackra glasverandan. Osborne gillar läget, det syns lång väg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Våra fyrfota vänner kan verkligen konsten att gilla läget.

   Radera
 8. Vad skönt att våren äntligen kommit! Det behöver ni efter denna långa vinter.
  Beundrar en veranda!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, äntligen är våren här även om vårtemperaturen inte riktigt hängt med. Men jag kommer ihåg många bistra Valborgsmässoaftnar från mina Uppsalaår så jag är inte helt "tagen på sängen".

   Radera
 9. Osborne är för härlig. Min farfar lyssnade förövrigt till detta namn också. Vädret här ligger på sol och 10 + grader... 30-40 cm snö i skuggan och högarna ska vi inte tala om...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så din farfar hette Osborne. Ett inte helt vanligt namn på de tiden antar jag. Inte idag heller för den delen.
   Vi lever i lite olika världar kan jag konstatera.

   Radera