Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 9 augusti 2018

En glimt av livet på Getingstorp

Den här sommaren har det inte blivit många turer på elmoppen för mig. Den intensiva hettan har helt enkelt omöjliggjort för mig att vara ute. Ja, förutom på sena kvällarna då D bjudit på måltider under det gamla äppelträdet. Men, i förrgår blev det i alla fall en tur till postlådan. 

Det säger väl det mesta om denna sommar när en tur till postlådan kan betecknas som nåt extra. Det säger oxå rätt mycket om livet på Getingstorp. Det liv som jag trivs så ypperligt med.
Här brukar jag mötas av fräsch och mustig grönska. 
Men, inte i år. Gulbrunt dominerar.
Himlen är i a f blå även i år.

Och molnen fortfarande vita.
Vägen hem från postlådan är alltid lika vacker. 
Den gröna mittsträngen har hettan inte rått på.

8 kommentarer:

 1. Ja, vägen hem ser faktiskt riktigt grön ut!
  Denna sommar går verkligen till historien, på morgontimmarna idag vaknade jag svettig och varm och fick ta med mig kudden ut på balkongen igen, men det var knappt något svalare där!
  Ha en bra torsdag!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Blöta kuddar är vi nog många som brottas med denna sommar. Igår kväll cirkulerade ett sjudundrande åsk- och regnväder över Getinstorp, men det blev bara lindring för stunden. Idag är vi åter i värmens grepp.

  SvaraRadera
 3. Det där med att känna hur det verkligen rinner om en är inte vidare behagligt. Mannen min brukar lägga en frottéhandduk på sin huvudkudde, den blir inte lika blöt då. Ett litet tips så där en varm dag ...

  SvaraRadera
 4. Tack! Alla tips som kan lindra konsekvenserna av den hiskeliga värmen är välkomna. På dagtid brukar D bjuda på ett kallt fotbad och själv kyler jag ner handlederna några gånger. Det funkar rätt bra för mig. Jag som inte bara kan ställa mig och ta en kall dusch.

  SvaraRadera
 5. Ja, jag vet att det bara verkar vara jag kvar som inte gnäller över värmen som sådan, bara när den kombineras med luftfuktighet "lider" även jag. Så idag led jag lite grand för att vara ärlig. Men nu klockan 22:30, när jag sitter på balkongen där det fortfarande är 25 grader så bara njuter jag. Gårdagens och dagens kvälls-/nattemperaturer är det högsta vi haft i år.

  "Lindring" verkar vara på väg från och med lördag enligt väderprognosen. Har en känsla av att både du och kommer att frysa ihjäl oss då, för våra kroppar har ju ändå "anpassats" till temperaturer runt 30 grader.

  PS. Den första bilden är en absolut höjdare, trots att den inte visar grönska. Molnformationerna är hur fina som helst. Den andra molnbilden visar såklart en hund - en Siberian husky - till höger strax under "mittlinjen". Ser du den?! DS.

  SvaraRadera
 6. Så du har 25 grader, här är det nu vid 23-tiden bara 16 grader när vi precis avslutat en pizzamiddag jämte det gamla äppelträdet. Ljuvligt inbäddade i mörker den sista halvtimmen.
  "Lindring" emotses och jag kan säkert återanpassa mig till normal temperatur.

  PS En Siberian husky? Jag ser sällan vad du ser. Men, inte desto mindre intressant är det att få vetskap om dina "syner".

  SvaraRadera
 7. Härliga bilder, inte minst på himlen! Förstår att du tycker att det är svårt att vara ute i hettan! Jag tycker själv att det är riktigt svårt att vara ute i solen när det är hett, och får lätt migrän av minsta pyttelilla ansträngning. Nu när vi börjat röra oss norrut är det som tur är lite svalare. Har förstått att det blivit lite svalare i Sverige också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, minsann verkar det inte vara svalare väder på gång. Igår kväll åt vi ute och då var det bara 16 grader vid 23-tiden, nu på morgonen vid 6-tiden är det samma temperatur och regn. Skönt om hettan äntligen ger med sig.

   Radera