Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 7 augusti 2018

Tjatigt

Ja, tjatigt kan väl mitt bloggande upplevas då jag nu för tredje dagen i rad avhandlar min nya utsikt. Men, lever man som jag i en rätt begränsad tillvaro, som jag för övrigt trivs alldeles utmärkt med, så blir det lätt så att vad nytt som händer biter sig fast lite längre än vad som kan betraktas som normalt.
14 friska grader just nu, men i morgon förutspås bedövande 35. Ur led är tiden.
Kl. 05.57, morgonstund har guld i mund.

10 kommentarer:

 1. Inte alls tjatigt! Du lever i din begränsande tillvaro och då blir det bara så. Solen står olika högt föresten! 14 grader hade du, jag hade 12 vid samma tidpunkt. Kommer du ihåg vart Matfors låg? Dom hade sju berättade en kollega. Hörde i en kö att på Jula igår det kunde krypa nedåt 5 i våra trakter... En arbetskamrat (som är ledig) brukar ha kallast.

  www.nacka144.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst vet jag var Matfors ligger. I morgon då får vi svettas ordentligt om vi ska tro på prognosen. Kanske dags för ett nytt sommardopp för dig igen.

   Radera
 2. ... jo ni hade inget pool häng precis då...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nrj, i år får poolen vila som ett led i att D ska ha en kortare "måstegöralista".

   Radera
 3. Där var det verkligen guld på åkern!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra Emma! Den kopplingen missade jag. Illa att inte ta vara på en sån bjudning.

   Radera
 4. Inte alls tjatigt! Måste säga att jag faktiskt beundra dig och mångfalden av dina inlägg med tanke på att du sällan lämnar Getingstorp. Så det så!!!
  Å den nya utsikten ÄR magnifik! Mera somrigt kan det ju knappast bli!

  PS. Japp, den här sommaren fortsätter leverera. Som jag sagt tidigare lider jag inte av värmen. Men kombon med hör luftfuktighet är den som jag inte gillar. Under extremvärmen har jag bara "lidit" två gånger på riktigt, då jag inte kunde sova under natten. Men då vi ändå ställt om våra "klockor" till spanska dito klarade jag även det. Det som är hur konstigt som helst är att min man är totalt opåverkad. Han har inte ens haft en svettpärla i pannan under hela sommaren, å då går han till och med långpromenader på mellan fem till tio kilometer nästan varje, vilket jag inte ens skulle vilja drömma mardrömmar om. Det måste vara nåt rejält fel på karln;-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina vänliga ord.

   PS Så ni har redan börjat er anpassning till "spanskt liv". När bär det iväg?
   Inte tror jag att det är nåt fel på din man, han har väl nåt som vi andra inte har och det är väl bra att ha en karl som inte är som alla andra.

   Radera
 5. Jag gillar att läsa om ert liv på Getingstorp! :) Börjar det inte bli lite svalare nu? I Frankrike är det hett, men vi börjar röra oss norrut så jag hoppas på lite svalka ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillar att läsa om Getingstorpstillvaron. Jag kan inte lova nån svalka, idag har vi haft 34 grader.

   Radera