Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 8 oktober 2018

Födelsedagsmåltid

När D igår fyllde år så bjöd hon på en utsökt fiskmåltid. Hon hade fått tag på färsk gös och jag hade hittat ett recept hos bloggen FREEDOMtravel. Receptet avsåg i och för sig seabream, men det fungerade utmärkt med gös oxå. Dagen till ära bjöd D på en god glassdessert med kiwi där jag tyvärr misslyckades med fotograferandet.
När man fyller år bör man förstås slippa laga maten själv så D borde förstås bjudits på denna måltid. Men, allt låter sig inte göras som sig bör hos oss så därför får vi hitta andra lösningar. De presenter D fick av mig blev dock glädjande överraskningar för henne. Nästa helg kommer barn och barnbarn på födelsedagsmiddag så då firar vi på nytt.

Som vanligt intogs måltiden i köket.

Vackert och himmelskt gott.


5 kommentarer:

 1. Ett stort grattis på födelsedagen! Så hon fyller på min namnsdag, minsann. Ge D en kram från mig, det är hon värd. Såg himla gott ut det där, dessutom!

  SvaraRadera
 2. Grattis och kram framförd. D blev glad och tackar.
  Så du heter oxå Birgitta el. Britta. Namnsdagar har jag ingen som helst koll på längre.
  Himla gott var det.

  SvaraRadera
 3. Stort GRATTIS till D i efterskott!

  Jättekul att D testade Freedomtravels recept. Å det var ju dessutom helt lyckat:-)

  Lika roligt att D gillade dina presenter. Nu hade det ju inte varit helt fel att visa upp även dom, men man kan ju inte få allt här i livet;-)

  SvaraRadera
 4. TACK! säger D.
  Alltid kul att testa nya recept.
  Nej, man kan inte få allt här i livet.

  SvaraRadera
 5. Ja gratulera D en gång till från mig! En härlig måltid där!

  SvaraRadera