Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 10 oktober 2008

Bloggpremiär

Sedan flera år tillbaka har jag haft för avsikt att börja blogga. Har med intresse och viss förtjusning följt andras bloggande och funnit detta sätt att ge uttryck för synpunkter och åsikter vara synnerligen tilltalande. Av skilda skäl har jag inte kommit "till skott" förrän nu.

Jag och min fru har bytt bostadort och flyttat från Örebro ut på landet och vi har gått in på ett helt nytt spår i livet. Idag är det exakt sju månader sedan vi landade här ute i myllan i Lekebergs kommun i VästerNärke. Det har varit synnerligen intensiva månader och månne är det först nu när hösten inträder med sitt lugn och sin mustiga färgprakt som jag känner att jag kommit till ro och tiden därför är mogen för min egen blogg .

Jag har noterat att många bloggare ganska snart tappar farten och och inläggen blir allt färre för att till slut helt upphöra. Jag har en ambition att, om inte dagligen så i vart fall varje vecka återkomma med mina reflektioner om både stort och smått och jag har väl helt enkelt inte känt att jag haft tid och lust till detta förrän just nu.

Jag tänkte börja med att reflektera över Försäkringskassans pågående kampanj om den nya sjukförsäkringen. Dock hejdade jag mig då jag tycker att det känns fel att börja med ett negativt laddat och avståndstagande inlägg. Jag nöjer mig därför med dessa inledande rader och återkommer med ris, ros och reflektioner om det mesta här i tillvaron.

3 kommentarer:

 1. Tack för en blogg med ett färgrikt och målande språkbruk! Jag är definitivt inspirerad att läsa vidare om dina tankar och åsikter.

  Lycka till på färden!

  SvaraRadera
 2. Ja just ja... 10 år på dagen. Grattis.

  SvaraRadera
 3. Nästan, men 13 år på dagen är det. Tack!

  SvaraRadera