Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 12 juli 2019

Egenodlad delikatess

D har i år bl. a. satt en delikatesspotatis som vi inte tidigare provat. Igår provade vi den för första gången och nog var den delikat allt. Till potatisen serverades havssaltat smör och snittar med kaviar och dill. Underbara smaker. 

Sen kvällsmåltid. Strålande sol till en början, men
plötsligt kom de mörka molnen.

Delikatesspotatis och havssaltat smör.
En sann njutning.

Osborne och Sigge är som alltid med när vi är ute.

8 kommentarer:

  1. Åh ... färsk potatis! Guuuu va gott! Några saker får det att vattna i munnen på mig så där så man behöver en haklapp och det är det jag åt i mängder när jag var gravid: färskpotatis, ångkokt broccoli, lite gräddfil och örtsalt. Och mängder med jordgubbar! Men så blev han ju bra också, sonen! :D

    SvaraRadera
  2. Bra graviditetsmat du tipsar om. Ja, även jag gillar ditt tips.

    SvaraRadera
  3. Så enkelt och så himla gott. Nu är det ju era egna delikatesspotatisar, men jag kan berätta att jag slutat köpa vanlig potatis på den lokala ICA. Handlar alltid delikatesspotatis. Okej, den är ju inte lika god som egenodlad, men ack så mycket godare än vanlig potatis.

    Smör med havssalt (gissar på Maldon havssalt eller?!) gör vi också ibland. Åt den varianten på restaurang en gång och undrade vad smöret innehöll. Vi var direkt sålda såklart. Det smöret är faktiskt ren njutning.

    SvaraRadera
  4. Så du har oxå upptäckt delikatesspotatis. Bra det!
    Smör med rikligt med havssalt ( Maldon säger D ) är en ren njutning,

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visste väl det, att det var Maldon alltså;-)

      Radera
  5. Du ser, du kan mera än fotboll.

    SvaraRadera
  6. Färskpotatis är en delikatess! :)

    SvaraRadera