Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 3 januari 2019

Jag gillar fotboll, men inte girighetens fula tryne

Bildresultat för tottenham hotspurs
Mitt tidigare favoritlag Tottenham får nu träda tillbaka 
till förmån för Liverpool.

Jag tycker att det är trevligt att se när unga killar och tjejer inför matcher i de större fotbollsligorna får beträda planen tillsammans med sina idoler. Nu får dock den här verksamheten en något fadd eftersmak då jag läser att ett antal klubbar i Premier League tar betalt för att barnen ska få uppleva denna stund att sola sig i glansen av sina idoler. Dyrast är det när lagen spelar mot något av de sex lag som ligger högst upp i tabellen. West Ham tar mest betalt, upp till c:a 8000 kr.

Tottenham som länge varit mitt favoritlag får nu ta ett steg tillbaka  då jag ser att dom är en av klubbarna som tar betalt, upp till  c:a 4600 kr.  Jag flyttar därför mina sympatier till mitt tidigare andralag Liverpool som är en av nio klubbar i PL som erbjuder detta gratis till barnen. Liverpool som i kväll möter Manchester City på bortaplan; en match av avgörande betydelse för var PL-titeln hamnar i år. Jag sitter definitivt bänkad framför TV:n i kväll. Nämnas ska att Manchester City inte heller tar betalt för barnens deltagande i ovan nämnda aktivitet.

Visst är det bedrövligt att den synnerligen penningstinna fotbollen låter sig iklädas girighetens fula tryne även då det gäller deras yngsta fans.

8 kommentarer:

 1. Bra sagt. Jag förstår dig till fullo.

  SvaraRadera
 2. Fy f********************************n. Precis som Susjos så finner jag knappt ord heller. Förstår inte hur dessa rika klubbar överhuvudtaget kan ta betalt, men än värre (mycket värre) är ju att barn med fattiga föräldrar utesluts helt. Så himla grymt. Helt otroligt! Din länk funkade inte, så jag letade upp den här: https://www.theguardian.com/football/2014/dec/18/premier-league-clubs-charge-600-children-mascots

  Har egentligen alltid haft Liverpool som min favo, allt sedan Bruce Grobelaar vaktade Liverpools mål. Han var så härligt galen och gjorde kanoonmatcher varvade med totala fiaskon. Ungefär som jag;-)

  Du ser ju matchen. City leder med 1-0. Liverpool är ett otroligt sympatiskt lag, och Jürgen Klopp "kan" fotboll. Han har "rätt" attityd, raka motsatsen till "The Special One". Dessutom går hans (t)engelska åtminstone att förstå;-)

  SvaraRadera
 3. Du fann rätt många ord ändå. Bruce Grobelaar, vilken showman. De' va tider de'.
  Vilken härlig match det var i kväll. Oavgjort hade varit rättvist, men City hade centimetrarna med sig denna gång. Jag gillar oxå Klopp. Striden om PL-titeln går vidare. Tottenham kanske vinner nu när jag lämnat skutan.
  Sorry för länken, slarvigt av mig. Har rättat till det nu.

  SvaraRadera
 4. Helt sanslöst! Det känns ju inte direkt som om klubbarna skulle ha det så fattigt så de behöver den där extra inkomsten...men det är klart, de säljer väl inte bingolotter, så de kanske behöver lite extra klirr i kassan ;) Skämt åsido, helt sinnessjukt!!

  SvaraRadera
 5. Så bra att ni bloggkompisar delar min åsikt i denna fråga. Fortsättningsvis kommer jag att tänka till lite extra inför varje matchstart.

  SvaraRadera
 6. Som andra! Jag saknar ord. Bojkott på både hög och låg nivå är på sin plats! Så rätt du gör som byter klubb!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst blir man ledsen. Hoppas att klubbarna på nåt sätt får stå till svars inför allmänheten och att allt inte stannar vid detta.

   Radera