D:s nygjorda Aperol spritz-marmelad. |
Tyvärr gick det inte att länka till receptet i Allt om Mat , men här kommer det om du vill testa :
Till 5 dl.
3 apelsiner
5 cl Aperol
10 cl prosecco eller vitt vin
300 g syltsocker
Gör så här
1. Skölj apelsinerna i ljummet vatten. Skala av yttersta skalet med potatisskalare. Strimla skalet mycket fint, mät till 1 dl. Pressa ut 2½ dl saft.
2. Blanda apelsinskal, apelsinsaft, Aperol och prosecco i en kastrull. Koka ihop c:a 5 min. Mät saft och skalblandningen till 3 dl.
3. Tillsätt syltsockret och koka under omrörning c:a 5 min. Häll upp i väl rengjorda burkar och låt kallna.
Låter underbart gott, men tyvärr inge för mig som är citrusintolerant.
SvaraRaderaHa en fin alla hjärtans dag!
Tack! Du får hitta nåt annat gott att njuta av.
RaderaÖnskar oxå dig en fin Alla hjärtans dag!
Aperol Spritz har jag aldrig druckit, men visst hört talas om på flera bloggar. Visste inte att man kunde använda drycken till att göra marmelad. Skrattade gott när jag såg receptet och du berättade innan att du äåt marmeladen till frukost - hick:-))))
SvaraRaderaDet är alltid lika roligt när jag kan bjuda dig på ett skratt.
RaderaIntressant! Gillar drinken, men har aldrig hört talas om den som marmelad!! ;)
SvaraRaderaEn nyhet även för mig.
RaderaAperol, är det åt det beskare hållet så som Campari? Låter gott! Älskar marmelader!
SvaraRaderaNej, den är mera söt än besk.
Radera