En sak som fascinerar mig är alla spännande ingredienser som D använder i sin matlagning. Att huvuddelen av ingredienserna dessutom kommer från egen odling förhöjer förstås upplevelsen.
Mandelfisk a la D,en läcker söndagmiddag. |
I lördags bjöds en riktig höjdare i form av rödtunga Albert. Ett utsökt vin som sällskap även denna gång. Ännu en riktig höjdarmåltid.
Rödtunga Albert, en riktigt delikat måltid. |
Dukat till urströmming och kräftor i glasverandan. |
Kallax surströmming var av utsökt kvalitet. Kräftorna färska. |
Så gott det ser ut! Äter gärna fisk men lagar det inte. Inte bra, i alla fall. :D
SvaraRaderaVad mysigt att ni har så många ställen att välja att sitta och äta vid! Flera uteställen men även inne. Det är bra.
D är en fena på fiskrätter. Oxå!
RaderaVisst är det bra med många matställen, allra helst som vi ofta måste anpassa till min avtagande förmåga att ta mig fram.
Glasverandan har blivit en ny favorit då vi kan sitta där med öppna dörrar och få både inne- och utekänsla.
Mums så gott med fisk! Extra mums på surströmmingen! Det var några år sen sist jag åt surströmming, är ju ensam i hushållet att tycka om det, min man vill nog helst inte vara hemma alls om jag skulle öppna en burk! Så sugen jag blev!
SvaraRaderaHa det gott!
Det är väl inte sällan så att bara en person i hushållet älskar surströmming. Du får väl locka din man och fresta med nåt extra för att han ska stå ut med en afton av denna doft..
RaderaDregel, dregel för alla maträtter, men speciellt för (eller rättare sagt över) surströmmingen. Hoppas innerligt att vår traditionella "surströmmingsträff" blir av nästa torsdag. Ser förresten att du äter din surströmming utan rödlök och med hårt tunnbröd. Jag äter alltid med lök och gör en "rulle" med mjukt tunnbröd. Kul med olika "traditioner".
SvaraRaderaPerfekt med så många olika matplatser. Och med tanke på surströmmingens "doft" är det ju definitivt en fördel med minst ett öppet fönster;-)
Rödlöken glömde jag i ivern efter strömmingen. Tunnbrödsrulle med strömming har aldrig varit min grej. Hårt tunnbröd har tillkommit på senare år. Det finns idag inget gott mjukt tunnbröd att köpa tycker jag. I min ungdom var det mammas hembakta tunnbröd som gällde.
RaderaVisst är det bra att kunna lufta ut surströmmingsdoften.
SvaraRadera
Härliga fiskmåltider ni trollar fram! Och förstås extra fint att kunna använda grönsaker och kryddor från egen odling. Just det sista får vi ju hoppa över, även om vi oxå gärna äter fisk ... ;)
SvaraRaderaDet är svårt med egen odling på tomten när man som ni bor på vatten, men i gengäld har ni så mycket annat som vi landboende inte har.
SvaraRaderaAllt utom surströmmingen är perfekt. D är smart som väljer kräftor i stället för surströmmingen. Smaken är ju som baken, delad! :)
SvaraRaderaJo, men visst. Så är det. Sällan är allting perfekt.
RaderaKul att du gillar Kallax. Det är ju från min hemkommun.
SvaraRaderaDet är finfina grejer från dina hemtrakter.
Radera