Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 26 augusti 2019

Stora Alby

Att jag är intresserad av travsport och spel på hästar har säkert framgått av ett antal inlägg genom åren. D som har mångårig egen erfarenhet av ridhästar har hängt på mitt travintresse. 

I förra veckan  var D på besök på travanläggningen Stora Alby i Upplands Väsby. Där har jag aldrig varit så det var intressant att få berättat för mig hur besöket var och hur det var att träffa travtränarna Stig H Johansson och Svante Båth.  Stig H har med ålderns rätt dragit ner på sin tränarrörelse och har nu bara ett 20-tal hästar i träning. Svante Båth däremot är mitt uppe i tränarkarriären och har nästan 200 hästar i träning. 

D hade bara positiva intryck med sig från besöket. Det D särskilt fastnade för var öppenheten från Stig H och Svante Båth när dom beskrev verksamheten och att även om travsporten omsätter mycket stora pengar så talade dom  i första hand om hästarnas väl och ve.  I ett internationellt perspektiv så vågar jag påstå att Sverige ligger i topp när det gäller djurhållning inom travsporten. 
Många sporter kan nog ha en hel del att lära av travsporten så att allt inte bara handlar om pengar.
Ingen tvekan om vem som huserar här.
Stig H Johansson. Sveriges mest framgångsrike
travtränare genom tiderna.


Svante Båth,  den mest framgångsrike
unghästtränaren i Sverige.

Ordning och reda i stallet.
En riktig snygging.

Ännu en stilig häst.

Den här lille krabaten är mest med som
kompis och sällskap till travarna.8 kommentarer:

 1. Att du är intresserad av fotboll och trav har jag förstått, men att D också gillar trav visste jag inte. Upplands Väsby är ju en grannkommun så jag kan berätta att maken och jag för sisådär fem år sedan hamnade på träningsbanan i Stora Alby av misstag. Vi hade parkerat bilen på en P-plats och började promenera i området. Jo, och vi hamnade på träningsbanan. I Upplands Väsby är man väldigt misstänksam mot folk som man inte känner. Så det tog inte lång tid innan en kvinna som jobbade för Stig H Johansson dök upp och undrade vad vi gjorde där. Vi bad om ursäkt att vi inkräktat på privat område och förklarade att vi bara var på en promenad och hade hamnat "lite" fel. Vet inte om det var Stig H:s fru (om han har en fru vill säga), men hon var väldigt trevligt... till slut;-)

  Snacka om världen är liten, eller hur!!!

  SvaraRadera
 2. Där ser man, Stora Alby kan så klart besökas på olika sätt.

  SvaraRadera
 3. Stig H Johansson känner till och med jag till, som egentligen inte vet mycket om travsport.
  Trevlig utflykt!

  SvaraRadera
 4. Stig H är nog väl känd även utanför travkretsar. En trevlig utflykt tyckte oxå D att det var.

  SvaraRadera
 5. Mäh! Jag skrev en lång kommentar men under tiden jag skrev så tror jag att du drog tillbaka inlägget! Ajabaja!

  Vad jag skrev var att jag bodde sex år i terrasslägenheterna på Hasselgatan (heter visst Hasselbacken nu) och varje morgon tittade jag ut över Stora Väsby! De sista året eller så var det lite svårsett för granarna hade vuxit sig så infernaliskt stora.

  Men jag har stått många timmar och bara tittat, hade så fin utsikt där åt norr. Fantastiska oväder såg vi där också, det var så öppet. Ja, innan granarna växte upp då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ursäkta mig. Det händer ibland att jag gör någon liten ändring i inlägget när jag nyss lagt ut det. Jag är ju något noggrann och stör mig på små flagrantafel jag kan ha gjort.
   Så du har bott där i krokarna, då vet du mera än mig om vad som finns där. Jag läste först att grannarna vuxit sig infernaliskt stora, men såg sen att det var granarna.

   Radera
 6. Aha, nu förstår jag varför! Du skrev Stora Väsby först men det var kanske fel för nu står det Stora Alby.
  Hade inte utsikt över Stora Alby! Men det måste ligga fint där mellan Täby och Sollentuna.

  SvaraRadera
 7. Så kanske jag gjorde, blandade in Upplands Väsby i namnet. Bra att du håller ordning på mig.

  SvaraRadera