Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 4 mars 2009

Girighetens fula nuna i repri-S. Ny strategi för S ?

Sugen på en månad i villa i Visby i sommar – för 140 000 kronor? Ring Jan Emanuel Johansson, socialdemokratisk riksdagsman. Här är en politiker som verkligen är på hugget just nu, på EGO-hugget.
Igår skrev jag om hans försök att hyra ut sin lägenhet i Stockholm för 10.000:- i veckan. Något som han själv tycker är pinsamt.
”Ett pinsamt försök till att hyra ut en lägenhet väldigt dyrt”, skrev han sedan själv på sin blogg. ”Det var därför jag skrev Janne Johansson, i stället för Jan Emanuel på den där annonsen.”
Som förtroendevald är du beroende av väljarnas förtroende. Något som Jan Emanuel Johansson uppenbarligen glömt, eller helt enkelt struntar i.
Vad tycker då det socialdemokratiska partiet om dylikt beteende från en av sina riksdagsledamöter ?
Nye partisekreteraren Ibrahim Baylan säger till TT att han inte känner till saken och inte vill kommentera. Se där ,ännu en högt uppsatt politiker som lägger svansen mellan benen. Å andra sidan, han var inte kraftfullare under åren som skolminister så annat var inte att vänta. Grattis Mona Sahlin till en mes att hålla i handen. Men det var väl en sådan du ville ha när du valde honom som partisekreterare.
Jag börjar skönja en ny strategi från Socialdemokraterna. I den tuffa tid som nu råder så vill man uppenbarligen inte ha ett regeringsskifte 2010. Man bidrar på bästa sätt till att göra 2009 till det skitår som proklamerats av arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin som också uttalat att 2010 inte blir mycket bättre. Därför satsar Monas gäng nu mot 2014. Det blir spännande att följa den kommande politiska debatten, för att inte tala om nästa års valrörelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar