Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 1 mars 2009

Vasaloppet och skidsportens dilemma

Vilken fantastisk TV-produktion . Ja, att se Vasaloppet på TV är något av årets TV-höjdpunkt. Här ryms allt du som tittare kan önska dig. Spänning, dramatik och intressanta människor, både i och vid sidan av spåret och utmärkt bredd på rapporteringen, numera så väl från sidan av spåret som i spåret. Radarparet Jacob Hård och Anders Blomqvist bistår dessutom med all initierad expertkunskap som jag som tittare har glädje av. Även om jag inte har någon personlig favorit i loppet så följer jag Vasaloppet varje år med samma intresse. Traditionens makt är stor.

Att övergå till VM-femmilen i Liberec ter sig rätt färglöst, allra helst med dagens tävlingsupplägg. En femmil som dagens ter sig mera som en sällskapsresa än ett kraftprov.

Är man att betrakta som bakåtsträvare om man tycker att det var bättre på Sixten Jernbergs och senare Thomas Wassbergs och Gunde Svans tid ? Inte bara för att dom ofta segrade. Då fanns också spänningsmomentet mera påtagligt med hela tiden då du nödgades hålla reda på passertider och skiftande tidsavstånd mellan åkarna. Nu har du allt i samma bildsekvens. Färglöst var ordet. Skidsporten har snart experimenterat sig till döds.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar