Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 21 juli 2009

Trädgårdsprojektet i hamnTack Camilla för att du kom med ideer och gav oss lösningar på hur vi skulle utforma vår trädgård, fortfarande med våra egna önskemål i grunden. Nu när allt är klart (i vart fall för i år) så kan vi konstatera att vi är helnöjda så väl med helheten som där ingående detaljer. På bilderna ses ett antal av förändringarna; växthus, nyanlagd grusgård, plattor ersatta med gårdsgrus, nya odlingsbänkar, planteringsbord, nymurad grill, grind, rosenrabatt, häckplanteringar, uppfräschat poolområde med kringliggande markarbeten .Utsikt mot Kilsbergen från poolen då mellanliggande skog gallrats av skogsägaren.
Man blir lätt lite filosofisk i sin trädgård. Just nu passerar denna tanke:
- Det finns två sätt att leva. Med trädgård och utan trädgård.
Vad kan då återstå att göra ? Ja, alltid något kan vi anta då en trädgård aldrig blir helt klar. En trädgård lever ju ett ständigt växlande liv vilket antagligen kommer att inspirera oss till ytterligare förändringar.
9 kommentarer:

 1. det blev verkligen jättefint! växthuset ser ut som en dröm... O alla detaljer som kommit till och upp - bra jobbat!
  kram

  SvaraRadera
 2. Tack Linn !
  Jo, vi är som sagt helnöjda, living the dream. En middag i växthuset är just en drömmiddag. När ska ni komma och titta på allt det nya och vackra ?
  Blir det först till kräftskivan kanske ? Ni är välkomna när helst det passar.

  SvaraRadera
 3. Hur fint som helst,förstår att ni njuter av allt det härliga omkring er.Har ni provat det fina grillen ännu?

  SvaraRadera
 4. Jo då, vi har förstås provat grillen, marinerad fläskfilé med en fransk potatissallad blev det på premiärgrillningen. Vi har redan hunnit avnjuta ett antal måltider i växthuset. Smaker och dofter får en ny dimension i denna miljö.

  SvaraRadera
 5. mm, det låter underbart! och det blir nog svårt att hinna med något innan kräftskivan (när är den på tal om det?), även om det vore jättemysigt. Magnus har börjat jobba i stockholm i veckorna, så helgerna är rätt så uppbokade när han väl är hemma. han hälsar så mycket!

  SvaraRadera
 6. Hej Linn !
  Datum för kräftskiva kommer omg. mejlledes. Trodde ni hade det redan. Hoppas att ni inte är inbokade. VÄLKOMNA !

  SvaraRadera
 7. Himel och pannkaka vad underbara bilder! ;-) Så fin grill ni fick till med... Vad kul att ni gillade mina ideér.

  Ha det gott och hälsa frun och njut nu långt in på senhösten av allt... grill, bad och växthus!

  Camilla

  SvaraRadera
 8. Oj, vad fint!! Och vilket underbart växthus! Skulle man kunna få veta var ni har fått tag på det? Har så länge letat efter just ett i sådan stil...

  Mvh Åse, Falun

  SvaraRadera
 9. Hej Åse !
  Roligt att du tycker om vårt växthus. Min fru har ritat det och "vår" snickare har byggt det. Fönster och dubbeldörrarna har ursprungligen suttit i vårt boningshus så växthuset känns onekligen som vårt. Det är förutom växthus också en underbar plats för samtal och härliga måltider

  SvaraRadera