Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 27 augusti 2009

Förstasidesnyhet ? Nej, inte ens i lokaltidningen

Riksdagsledamoten Johan Pehrson från Örebro har åkt fast i trafiken – igen. Vid en poliskontroll i Örebro på onsdagskvällen fastställdes att Pehrson (FP) körde sin bil i 60 km/h på en 50-väg. Pehrson fick därför en ordningsbot på 2 000 kronor.
Nerikes Allehanda slår på stora trumman i sin nätupplaga och redovisar denna händelse som huvudnyheten för dagen.
Nog borde det finnas viktigare nyheter att redovisa även om Sverige går på lågvarv så här första dagarna efter sommarsemetern. Den enda reaktion det framkallar hos mig är att det blivit dyrt att köra för fort och att jag antagligen har en massa tur då jag klarar mig. Utan att vara en notorisk fortkörare så kan jag nog ändå beslå mig själv med att stundom ha passerat gällande fartgräns med 5-10 km/h.
Tack ändå NA för påminnelsen. Nu kommer jag att vara ännu mera försiktig vid bilkörning. I vart fall de närmaste dagarna. Som tur är så framför jag för det mesta mitt specialanpassade fordon på småvägar här ute på landet och eftersom maxhastigheten för detta fordon är 25 km/h så känner jag mig immun mot hastighetsöverträdelser.
Var rädda om varandra i trafiken! Också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar