Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 2 oktober 2009

Allsvensk soppa

GAIS har i ett antal matcher använt en spelare, målsprutan Wanderson, som saknat arbetstillstånd vilket skapat debatt så här i Allsvenskans slutskede. Inte minst är det klubbar som riskerar nedflyttning som vädrar morgonluft om man förlorat poäng mot GAIS.
Med dagens moderna teknik borde problemet varit enkelt att lösa. När de allsvenska klubbarna lämnar in sin laguppställningen inför match görs det via det internetbaserade systemet Fogis (fotbollens gemensamma informationssystem). Om en spelare saknar speltillstånd, till exempel för att övergångshandlingar inte är inskickade i tid, säger systemet ifrån och spelaren kan inte bli uttagen till matchen.

Så borde det också fungera om en spelare saknar arbetstillstånd. Eller hur ?
Som vanligt i dessa lägen så skyller ansvariga på varandra. Klubbarna på Svenska fotbollsförbundet och vice versa.
Jag tycker förvisso att varje klubb har ett ansvar men eftersom SFF ansvarar för Allsvenskan så ska dom också ta det yttersta ansvaret. Skapar man regler måste man också ha ett fungerande kontrollsystem.
Ta av slipsen och jobba Lagrell!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar