Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 3 november 2009

Försäkringskassan fälld i domstol

Stockholms tingsrätt har funnit att Försäkringskassan har gjort sig skyldig till direkt könsdiskriminering genom att neka fyra gravida kvinnor sjukpenning med hänvisning till att deras besvär varit graviditetsrelaterade. Försäkringskassan ska betala skadestånd till var och en av kvinnorna med 50 000 kronor avseende kränkning.

Finns det ingen gräns för hur långt politikerna är beredda att låta Försäkringskassan schavottera och dess personal förnedras ? För att inte tala om hur Fk:s kunder kränks och förnedras.
Dagens dom är förvisso helt rätt i mina ögon men Försäkringskassans människofientliga arbetssätt är ändå ett resultat av politiska beslut så jag känner inte längre för att bara kritisera anställda vid FK för alla idiotiska beslut som fattas. Dom synes alla vara anställda med förbehållet att inte tänka utan bara göra som dom blir tillsagda. Tänk på att ett av förre generaldirektören Curt Malmborgs favorituttryck löd: "Tesagt gäller." Vid nationella träffar med Fk:s alla chefer fick man detta inpräntat vilket betydde noll utrymme för eget tänkande.
Vad ska hända vid årsskiftet då massor av människor blir utförsäkrade till följd av dessa politiska idiotbeslut? Det är ju så bestämt att en och samma regel kan gälla för alla individer och alla sjukdomstillstånd. Individuella hänsyn kan Sjukförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson (M) inte ens stava till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar