Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 11 februari 2010

Göran Hägglund är en fegis

Jag blir så trött på Göran Hägglunds självgodhet. Ständigt upprepar han att Kd är ett parti för den lilla människan, ett parti som ser individen och vill att varje människa själv ska få bestämma sina val i livet. Det låter onekligen vackert men klingar illa då denna omtanke om individen blir ett sätt för Göran Hägglund och Kd att inte tycka till om någonting eftersom politiker inte ska bestämma över människors vardag. Vad ska politiker då göra ? Människors tillvaro består ju faktiskt till huvuddelen av just vardag.

Senast igår hos Malou i "Efter tio" på TV 4 vecklade Göran Hägglund ut Kd:s politik, eller snarare ickepolitik. I bland annat en diskussion kring Susanna Alakoskis senaste bok "Håpas du trifs bra i fengelset" så framgick ånyo att Göran Hägglund tror att alla i Sverige har en trygg och bra situation och därmed kan göra sina egna goda val i livet. Så är det inte Göran Hägglund. Det finns faktiskt även idag ett "fattigSverige" där många inte har några valmöjligheter utan får nöja sig med vad som bjuds, om nu någonting bjuds.
Just för dessa människor är det viktigt att politiker tar både strid och ställning och inte bara avhänder sig ansvar med hänvisning till individens egna fria val. Det är både fegt och falskt.

Ord måste vägas, inte bara räknas.

1 kommentar:

  1. Det är faktiskt inte så att vi lever i ett underutvecklat afrikanskt land.. Alla i Sverige har möjlighet att välja vilken väg de vill gå, det är bara alternativen som måste kunna erbjudas. Och kom inte med att lågutbildades/låginkomsttagares barn inte har samma möjligheter, för det har de, det gäller bara att lära sig att man faktiskt har ett personligt ansvar för sitt eget liv! att ge individen större möjligheter att välja hur man vill leva sitt eget liv ger automatiskt individen ansvaret att sköta det. Inte som när paret Myrdal fick gå ut med att "föräldrarna ska inte uppfostra sina barn, det är de inte kapabla till, det ska staten göra"!

    SvaraRadera