Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 23 februari 2010

Infrastrukturminister Åsa "Hot lips" Torstensson

Har under det senaste dygnet sett ett antal intervjuer med Infrastrukturminister Åsa Torstensson. Varför ser hon så arg ut ? Käkar hon 7-tumsspik till frukost? Hon ser så het ut (nej,nej, inte på det sätt som rubriken antyder) så det borde räcka med att hon tar en promenad på tågspåren för att både is och snö ska smälta.

Nu vill hon kalla in Försvaret för att sköta snöröjningen. Låter inte helt fel att Försvaret också gör en insats i Sverige. Hon kan väl själv leda trupperna på plats. Hetare truppchef blir svår att hitta.
Det måste ha blivit nåt fel i mediaträningen för Torstensson. Visst, kroppsspråk och minspel betyder mycket , men inte allt. Argumenten är fortfarande viktiga. Dessutom, det är nu det snöar så den förra mandatperiodens snöröjning och transportproblem kan lämnas därhän.
Den sittande regeringen poängterar ständigt individens eget ansvar. Det rimmar dåligt med att man själv alltid skyller ifrån sig, på oppositionen och försyndelser begångna av tidigare regeringar.

Med tanke på transportkaoset. Vintern började väl inte igår. Den har faktiskt pågått en tid. Varför agerar man först nu? För egen del har denna tuffa vinter inneburit att antalet plogningstillfällen på vår tillfartsväg / tomt nästan har fått fyrdubblats, från förra vinterns 5 tillfällen totalt till innevarande vinters 18 tillfällen hittills. Tur att jag inte är ansvarig minister och väntar och väntar eller skyller på grannen för då hade vi varit insnöade sedan lång tid tillbaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar