Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 10 februari 2010

Sjukvården i Västernorrland - vilken soppa / såpa

Som Ångermanlänning av födsel och ohejdad vana så läser jag förstås dagligen tidningen Ångermanland. Eller allehanda som den heter numera. Vilket fantasilöst namn förresten. Flitigt omskriven är sjukvården inom länet med ständiga besparingar och hot om nedläggning av sjukhus. Inte i allehanda utan i Expressen läser jag dock den artikel som bäst hittills sammanfattar denna osannolika röra. Skötseln av sjukvården i länet strålar av inkompetens, så väl hos ansvariga politiker som hos ansvariga chefer.


Sjukhusdirektören för Örnsköldsviks och Härnösands/Sundsvalls sjukhus, Sigbjörn Olofsson, har jobbat för Landstinget Västernorrland i cirka ett och ett halvt år, men är fortfarande skriven i Stockholm. Att jobba för Landstinget i Västernorrlands län för 140.000 i månaden känns väl ok men där går gränsen. Att skriva sig i länet tycker han antagligen är för skämmigt. Vem fan vill ses som Västernorrlänning. Ja, sedan är det väl lite girighet med i bilden också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar