Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 6 februari 2010

Varför tittar jag på skräp - TV ?

Varför har jag under senare tid hemfallit åt att titta på program som Let´s Dance och idag Melodifestivalen ? Antagligen av nyfikenhet.

Vad ger detta tittande mig ? Absolut ingenting mer än en möjlighet att få ondgöra mig över usla prestationer.
Let´s Dance har jag slutat titta på så därför klarade jag mig från Gudrun Schymans senaste billighetsgrepp när hon visst visade rumpan täckt av en kvinnosymbol. Snacka om att vara passé.
Att "tappa" kjolen är redan förbrukat efter att Lill Lindfors gjorde det i Melodifestivalen 1985. För 25 år sedan hade den manövern effekt.

Apropå Melodifestivalen så tycker jag att hela repertoaren i kvällens första omgång var ett lågvattenmärke. Jag minns inte en enda melodislinga och det beror inte på begynnande senilitet.
Är det så enkelt att tiden sprungit ifrån mig och jag inte hänger med i den musikaliska utvecklingen. Ja, kanske. Jag tycker ändå att det var bättre förr.
Behållningen var Dolph Lundgren som visade sig vara en entertainer och säkert tystade många av sina kritiker med kvällens insats. Nu underlättades möjligheten att glänsa som programledare av kollegan Christine Meltzer som kommer mera till sin rätt i lekfulla barnprogram än i ett sammanhang som detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar