Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 30 april 2010

Det "brinner" i naturen men elmoppen är "iskall"


Ja, nu ska vi hoppas att rubriken inte besannas denna Valborgsmässoafton utan att allt eldande sker med sans och besinning. Dock tyckte jag mig i förrgår morse, strax efter kl. 05, se en brinnande natur när jag tittade ut genom fönstret in i skogen bakom vår gäststuga och vår vedbod. Kunde inte undgå att på bild försöka fånga fenomenet som uppstod när den uppgående solen slickade trädstammarna som stod där likt glödgade pålar.

Igår fick jag tillbaka min elbil som jag haft inne på våröversyn efter den bistra vinter som varit. Jag har inte kunnat använda elbilen i vinter p g a kyla och snömängd men nu ska det bli åka av. Det börjar idag när barn och barnbarn kommer för att fira Valborg. Då ska jag med bilen transportera brännbart material ner till hästhagen där vi ska tända en brasa i kväll. Skönt att ha elbilen då jag inte litar på elmoppen som har något grundläggande fel på laddningsfunktionen . Den laddar bara upp till 40% och laddar ur väldigt fort, även tidigare när den gick att ladda till 100%. Jag har påtalat problemet i flera år för CFH men ingen bättring har skett. Hoppas att jag snart får den ordnad, eller helt utbytt, så att jag kan använda den för förflyttning kortare sträckor där den lämpar sig bättre.

När, som med elmoppen, samma problem dyker upp gång på gång blir jag särskilt påmind om mina funktionshinder. Då kan jag också bli smått irriterad även om jag idag undviker att lägga energi på saker som jag inte själv helt kontrollerar. Jag har lärt mig att inte slåss mot väderkvarnar. Så länge mina hjälpmedel fungerar bra och jag får vistas i min invanda hemmiljö så tänker jag inte på allt jag inte kan göra då jag med åren allt bättre lärt mig hantera mina svårigheter.

Det blir första gången som Erik, 3 år 9 mån och Alice 2 år 2 mån firar Valborg hos oss. En ny tradition tar sin början på Getingstorp. Spännande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar