Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 1 april 2010

Porrdisco för gymnasister

Porrdisco erbjuder en nattklubb i Hässleholm på Långfredagen. Målgruppen är ungdomar mellan 15 och 23 år. Annonsen för evenemanget lyder: Gymnasiedisco, Porno, klä dig syndigt om du vågar så ordnar vi resten.....Vad resten är framgår inte.

Har vuxenvärlden helt tappat greppet om vad som sker och tillåts ske i ungdomarnas värld.

Med våldtäkterna i Bjästa i färskt minne och hur vuxna där agerat, eller snarare inte agerat, så tycker jag att den här porrdiscoarrangören borde tänkt till före. Att tänka till före verkar dock vara en bristvara numera. Det är reptilhjärnebeteende som gäller, handla först och tänk sen. Därutöver finns väl en portion girighet med. Tjäna pengar ,till vilket pris som helst. Bedrövligt tycker jag.

När dylikt händer så skulle det vara på sin plats om en lokal politiker eller lokal rättsväsendeföreträdare sade ifrån och manade till besinning.Dessutom, var finns föräldrarna? skolan? kommunen? kyrkan? tillståndsgivande polismyndighet?
Kort sagt, var finns vuxenvärlden?

Nej, jag är inte och har aldrig varit tonårsförälder. Men, jag är vuxen.

1 kommentar:

  1. I slutet på 90-talet när ett tio-tal ungdomar om året, enbart här i Hässleholm, dog i drogöverdoser. Så hade "Björket" den goda smaken att kalla sina discon för "club Speed" där de spelade ravemusik. Jag tycker att de är totalt oansvariga och det finns ingen gräns för dom så länge de tjänar pengar på verksamheten, tyvärr.

    SvaraRadera