Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 10 augusti 2010

"Sommar" med Lena Olving

Jag har nyss lyssnat till "Näringslivets mäktigaste kvinna" Lena Olving som värd för dagens "Sommar". Av en slump kom jag in i sändning och lyssnade till andra halvan av programmet. Det var så intressant så att jag genast därefter gick in på nätet och lyssnade på första halvan. Tack för internet!

Jag hoppas att många, både män och kvinnor lyssnade för hon hade mycket klokt att säga. Om manligt, kvinnligt, manliga koder, kvinnliga koder, jämställdhet och varför det arbetet går så trögt.Om ledarskap och relationer till medarbetare. Intressant !

Om flera chefer i betydande positioner skulle tänka och verka som hon gör, ja då skulle mycket se annorlunda ut och många av de målsättningar politiker och andra svänger sig med och säger sig vilja uppnå skulle redan vara uppnådda.

Det tror i alla fall jag.

PS Jag stördes av ett avbrott i programmet: När hon av sin vd blivit erbjuden en chefstjänst i Asien för att få internationell erfarenhet så sade han något klokt som hon sedan burit med sig. Detta kloka kom aldrig fram till mig. Vad berodde detta på. Nåt med min dator eller? Vet du vad vd:n sade så skriv gärna det i en kommentar till mig.

2 kommentarer:

 1. Håller med dig - det var ett av de bästa sommar hittills:-)!
  Chefen hade sagt att det var hans uppgift, inte hennes, att se till att hon var redo för styrelseuppdrag. Eller ngt sånt, minns inte exakt men jag tolkade att chefen har som uppgift att utveckla sina medarbetare. För det krävs en modig chef och en medarbetare som också tar eget ansvar:-)!
  Lisa
  www.kamoja.se

  SvaraRadera
 2. Tack!Såg din kommentar först idag, inte fått någon avisering via mail (första gången detta hänt). Ska titta in på din hemsida.

  SvaraRadera