Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 6 oktober 2010

Försäkringskassan snedseglar vidare

Ännu ett idiotbeslut från FK som fortsätter att utmärka sig som totalt desorienterade i tillvaron. Nye sjukförsäkringsministern Ulf Kristersson har förhoppningsvis mera förstånd och mod än sin företrädare och sätter ner foten ordentligt när regelverket går totalt på tvärs med vad som är bäst för individen. Reinfeldt påpekade ju i regeringsförklaringen att de mest urspårade ärendena skulle leda till en översyn och förändringar. Man borde ju börja med att inte lägga ytterligare idiotbeslut på hög. Lyssnade någon i Försäkringskassans ledning på regeringsförklaringen och förstod man i så fall budskapet? Nej, så klart inte, i FK förstår man bara regler. Regler som man nitiskt bokstavstolkar.

Som jag tidigare hävdat, jag tror att Försäkringskassan i sin nuvarande form helt måste avvecklas eftersom dom inte själva förmår att ta sig ur gamla invanda mönster.

1 kommentar:

  1. ...och jag tror inte ett dugg på den nye sjukförsäkringsministern heller, tyvärr..

    Han verkar helt malplacerad i den posten!

    SvaraRadera