Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 29 oktober 2010

Sofia Arkelsten - ett blysänke för moderaterna

Fredrik Reinfeldt synes ha en outgrundlig förmåga att rekrytera rena blysänken till topposter. Sofia Arkelsten ser ut att bli en allt större belastning för varje dag som går. Det som började med Shells mutresa till sydfrankrike för två år sedan har fortsatt med styrelseuppdrag och nu bostadsaffärer som skapar uppmärksamhet, negativ uppmärksamhet.

Vad som är sant och inte i denna soppa kommer väl aldrig helt fram men det finns tillräckligt många frågetecken för att Arkelsten ska bli en belastning för moderaterna och för regeringen. Det blir inte heller bättre när hon uttalar sig och ställer upp i intervjuer. Intervjuer, som i gårdagens Aktuellt, där hon snarast försöker få Shellresan till något hedervärt, något som hon bara gjorde p g a sitt miljöengagemang och för sina väljares väl. Fan trot.

Vart tog "de nya moderaterna" vägen? Jag känner en allt mera unken doft av "de gamla moderaterna".

Det bör dock sägas att bjudresor inte behöver vara fel. Förutsatt att de öppet redovisas och att de inte leder till att man blir uppbunden och går företagets ärenden.D v s , att man inte låter sig köpas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar