Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 7 november 2010

Okunnighet förblindar

Att kunskapen om neuropsykiatriska funktionshinder är dålig i samhället har jag sedan länge noterat. Bland landets kommuner synes okunskapen vara total. Hur ska jag annars tolka det faktum att ungdomar med t ex. ADHD, asperger och autism tvångsplaceras på särskilda ungdomshem trots att det finns vägledande beslut från Regeringsrätten som förbjuder detta.

1 kommentar:

  1. kan säga att jag inte alls är så speciellt förvånad. Som föreläsare och själv aspergare kan jag bara konstatera att det finns stora brister i kunkap och tyvärr också alternativ, vad man ska göra med dessa personer. man måste hitta på en bättre lösning än det är nu. Sedan måste det få kosta. Vi som har dessa diagnoser själv och våra anhöriga måste bli synligare. detta kan jag skriva hur mycket som helst om. Till dig som läser detta och vill veta mer om jvad jag tycker så skicka mail på karlpatrik.lindberg@gmail.com

    SvaraRadera