Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 4 februari 2011

En riktig fotbollssmocka.

Inter- Bari 3-0. Ja, det var fotbollen i gårdagens match i Serie A. Än mera uppmärksammad blir den högersmocka som Inters Christian Chivu gav Barispelaren Marco Rossi. Till råga på allt klappade han till snett bakifrån.

Det här är väl ett praktexempel på vad som brukar kallas hjärnsläpp. Det var ju ingen tilltrasslad intensiv situation som ledde fram till smockan. Det bara hände, sånt som inte får hända i en fotbollsmatch. Allra helst inte på denna nivå.

Det som är bra är att Chivu inte efteråt kommer med något försök till undanflykt utan han säger helt enkelt att han skäms för vad han gjort och ber Rossi om ursäkt, en ursäkt som accepteras.

Jag tittade på matchen men såg inte vad som hände i slagögonblicket utan först på reprisen. Att inte heller någon av domarna såg något är väl mera anmärkningsvärt. Det var ändå en kamp inne i straffområdet och då bör rimligen alla domarögon varit riktade dit.Men, vi får väl acceptera att vi människor inte räcker till i alla lägen.

Det som inte får och ska hända, det händer ändå. Inte bara i fotboll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar