Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 22 februari 2011

Gadaffi/Khadaffi show

Ja, kanske ska jag inte uttrycka mig alltför lustigt om Gadaffis märkliga tal igår. Iförd pälsmössa och ett jätteparaply sittande i nåt gammalt märkligt fordon klargjorde han för världen vad han tycker om medias rapportering från Libyen. Vi som ser det hela på TV här i västerlandet kan möjligen dra på smilbanden åt hans galna show. Mindre lustfyllt torde det vara att faktiskt vistas i Libyen just nu.

Ju mera som kommer i dagen till följd av de pågående folkupproren, desto mindre begriper jag att vi, Sverige och andra västerländska demokratier, låtit dessa herrar hållas och t o m haft dem som viktiga handelspartners.
Varför stavas namnet numera Gadaffi och inte som tidigare, Khadaffi?

3 kommentarer:

  1. Instämmer med dig ang Gadaffis tal, och känner mig beklämd med blicken snart riktad mot norra Sverige. Ett liv i utkanten av Europas getingbo skulle passa mig fint om det inte vore för mina barn..... Flyktingarna frân Arabvärlden stâr snart framför dörren till Frankrike med begär och hot om skydd och arbeta för ett bättre livskvalitet. Undrar hur det kommer att hanteras här...? Allt är en frâga om överlevnad och anpassning. klimat, krig, psykkrig, kvinna mot man, gammal mot ung. Fast det kommer väl att gâ med tiden. Men lite orolig är jag, sâ det är skönt att titta in pâ bloggar i Sverige och lâtsas att jag var hemma igen. För en stund.

    SvaraRadera
  2. Hoppas att vi snart få se ett slut på denne mans skräckvälde. Jag förstår inte heller att sådana här män, lik Saddam, kan ha fått företräda ett helt folk även i internationella sammanhang.

    SvaraRadera
  3. Jag sitter i samma bât som anonym med vuxna barn i Frankrike och kan inte ro alla i land ej heller lämna dem och flytta hem till Sverige.Det är för dj....... ibland ! Kadaffi verkar vara sinnesjuk, men är han det ?

    SvaraRadera