Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 9 februari 2011

Posten, hallå, hallå!

Vykortet postades i november 1994 och kom fram 16 år senare. Nu kräver Posten en straffavgift på 16:- p g a för lågt porto.

Ja, vad finns att säga. Det är klart att straffavgift måste betalas. Jag menar, vad skulle hända med vårt samhälle om det plötsligt började göras avsteg från gällande regelverk. Det skulle ju kunna leda till kaos. Eller till ett mänskligare samhälle. Hemska tanke.

Punktlighet är en dygd för de uttråkade. Oj, så uttråkade dom måste vara inom Posten.

Jag undrar om det var gröna eller gula bilen som skötte utdelningen.

4 kommentarer:

 1. Kan väl ändå inte vara sant! Isåfall måste väl straffavgiften för försenad leverans vara mycket högre...

  SvaraRadera
 2. eva i athen

  Försenad leverans? Det finns inte i Postens värld. Möjligen benämns det senarelagd postutdelning och beslutas ensidigt. Här medförde det tidigare i år att posten delas ut tidigast kl. 16.00 i s f som tidigare kl. 11.00. Så kan det gå när man ska hålla reda på både en gul och en grön bil. Allt blir inte per automatik bättre av konkurrens. Nyligen konstaterades att prisnivån inte sjunkit och tillgängligheten inte ökat till följd av Apotekets avreglering. Så det kan gå.

  SvaraRadera
 3. Hmm... min mamma fick ett julkort förra veckan. Avsänt dagarna före jul...

  SvaraRadera