Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 5 mars 2011

Känsliga svenskar

Oj, så mycket skit Petter Northug får ta från svenskt håll för sitt tilltag att göra en stoppsladd vid målgången av gårdagens stafett i skid-VM i Holmenkollen. Det är bara att konstatera att förutom att Petter Northug är världens bäste skidåkare just nu så är han också en färgklick på många andra sätt. Skidvärlden skulle vara fan så mycket tråkigare utan honom.

Det är bättre att ibland bjuda på det oväntade i stället för att som de flesta stå med mössan i handen och säga det fånigt inövade "tack så jättemycket" så snart en reporter sticker fram mikrofonen.

De flesta sporter mår bra av att ha deltagare som sticker ut och bjuder på lite extra show. Visst skulle travet vara mycket tråkigare utan Lutfi Kolgjini, bandyn utan Per Fosshaug , för att ta några exempel.

Är vi svenskar tråkigt återhållsamma och just så lagom som vi helst inte vill vara eller..?

2 kommentarer:

 1. Svenskar har den här fantastiska inställningen om att vi vet bäst och alltid har rätt. De andra 6 biljonerna människorna i världen har helt enkelt fel, jämt.

  När man kommer utanför Sveriges gränser (vilket just nu råkar vara Norge) så blir det otäckt påtagligt.

  Alla i Norge är inte dunderförtjusta i Northugs beteende heller. Men man tar det som lite sportsliga divafasoner a la Zlatan.

  Enda grunden till att Dæhlie inte fick samma skit för det han gjorde var att internet inte fanns och folk fick skriva brev in till tidningar för att klaga och då fick nog de flesta tänkt till och lugnat sig lite.

  SvaraRadera
 2. Bianca:
  -Ja, hur skulle världen se ut utan internet?

  SvaraRadera