Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 6 mars 2011

Mat och påklädning viktigare än syretillförsel?

Korkad rubrik, eller hur? Men den är berättigad när jag läser en artikel om ännu en idiottolkning av LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrare).Jag har själv konfronterats med vansinnestolkningar av denna lagstiftning men har sedan länge lagt detta bakom mig och vill egentligen inte ödsla energi på att skriva om detta. Kan dock inte göra annat när jag läser om hur samhället förnekar en 15-årig kille ett normalt liv.

Att inte kunna få luft/syre ses inte som "betydande svårigheter i den dagliga livsföringen" vilket lagen kräver." Att inte kunna ta på sig strumpor och skor är däremot "betydande svårigheter i den dagliga livsföringen". Om lagstiftning ska tolkas så bokstavligt, då behövs väl inga jurister, eller för den delen människor över huvd taget för att tolka lagen. Hjälp! Jag skäms både som vuxen och svensk.

Jag hoppas att det snabbt ordnar sig för den här killen så att han kan få uppleva något av allt spännande och nytt som hör tonåren till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar