Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 6 april 2011

Klockan klämtar även för Maud Olofsson

Så är då ännu en partiledare på fallrepet. Nu höjs röster inom Centern att Maud Olofsson ska träda tillbaka.

Jag är benägen att hålla med, hon börjar bli förbrukad. Hennes mest minnesvärda insats , sammansvetsandet av Alliansen i badtunnan i Högfors, är nu passé och det behövs nya krafter om Centern ska överleva ytterligare ett val. Dessutom har hon väl i sanningens namn inte gjort några större avtryck som näringsminister. Elbolagen har hon suttit i knät på för att inte tala om bonusersättningarna i de statliga bolagen som tidigare var hennes ansvarsområe.

Det verkar vara lite av en naturkraft, detta att partiledare förbrukas med tiden. Inget märkligt i detta i o f s. Med dagens samhälle, i ständigt rasande snabb utveckling så krävs också följsammare personer på ledande poster. Dessutom förbrukas offentliga personer fortare idag med den ständiga mediabevakning som äger rum. Om du sedan klamrar dig fast mera av maktbegär än av engagemang så är tiden definitivt kommen. Då bör du ta konsekvenserna och gå. Annars så kommer ropen på din avgång att skalla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar