Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 8 april 2011

Surströmmingen räddad !

Regeringen tar ibland riktigt kloka beslut. Ett sådant var att idag gå emot Livsmedelsverkets rekommendationer och begära den permanenta dispens som EU erbjuder och därmed kan strömming över 17 cm fortsätta att säljas. Och surströmming kan därmed fortsätta att avnjutas.

I fjol blev det kombinerat surströmming (för mig) och kräftor (för D) i mitten på augusti ute i växthuset.
Sedan blev det även surströmming inomhus i mitten på september. Även då i kombination med kräftor ( för S och D). Jag har gjort tappra försök att introducera surströmming hos hela familjen. Några har provat, kanske mera av vänlighet än nyfikenhet, men det har stannat därvid. Det får väl ses som en framgång att vi kan äta surströmming och kräftor vid samma bord.

Om MoDo senare idag spöar Södertälje i kvalet till Elitserien så kan det här bli en riktig högtidsdag för oss Ångermanlänningar. Jag menar, MoDo kvar i Elitserien och surströmmingen kvar på matbordet, bättre kan det väl inte bli.

2 kommentarer:

  1. Håller helt med...både surströmming och MoDo måste vara kvar!

    SvaraRadera
  2. Hade nästan glömt bort surströmmingen! Blev påmind häromdagen av en grek boende i Schweiz (!) och nu i din blogg. Det är allt något speciellt med surströmming och helst förstås med potatis i tunnbröd!

    SvaraRadera