Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 20 april 2011

Svenska skolan i fritt fall

Jag skrev igår ett inlägg om lärarnas situation. Idag kan jag läsa om urusla lokaler, ja en allmänt vidrig skolmiljö. I denna miljö förväntas såväl lärare som elever prestera sitt yttersta. Vem klarar av det? Jag fick en kommentar på gårdagens inlägg från en anonym lärare som uppenbarligen redan hade givit upp. Både tråkigt och tragiskt.

Nej, det behövs en rejäl uppryckning av den svenska skolan. Nu, innan det är för sent.
Ett bra initiativ av Aftonbladet att göra denna skolgranskning.Om du följer denna granskning så tror jag att du som vuxen liksom jag kommer att känna en skammens rodnad

3 kommentarer:

  1. Den skola barnen gick i innan vi flyttade till Grekland var toppen. Framförallt var våra lärare toppen. Men visst är de värda mycket mer i lön. Ska jag dra upp hur det är i skolan i Grekland?

    SvaraRadera
  2. Tina:Jag har ju fått några "bilder" av dig från den grekiska skolan. Då har det oftast handlat om oförmågan att planera för kommande aktiviteter för eleverna. Ingen skola torde vara perfekt men oroande är om makthavarna inte prioriterar skolan som ändå är framtiden.

    SvaraRadera
  3. Tina:Jag har ju fått några "bilder" av dig från den grekiska skolan. Då har det oftast handlat om oförmågan att planera för kommande aktiviteter för eleverna. Ingen skola torde vara perfekt men oroande är om makthavarna inte prioriterar skolan som ändå är framtiden.

    SvaraRadera