Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 15 juni 2011

Inspirationsbrist

Fick ett infall härom dagen att förnya min blogg så att dess layout bättre överensstämmer med vad och varför jag skriver. Jag är sett utifrån min svaga IT-tekniska kompetens nöjd med resultatet även om jag ville ha ut lite mera av mina ansträngningar. Men, ibland måste man vara nöjd med att bara ha presterat nöjaktigt. Det kan inte alltid bli till fulländning och motsvara alla de önskemål man har. Resultatet måste ändå mätas mot kompetens och inte mot en idealbild.
Uppenbarligen tog förändringen mera kraft än jag trodde för jag kom av mig i bloggskrivandet, men nu är jag så sakteliga på G igen. Reinfeldts och Juholts debatt idag kanske ger upphov till nåt tänkvärt.
Just nu har jag dock viktigare saker på gång. Är i färd med att planera för bättre vinterförvaring av mina fordon. Elbilen, elmoppen och åkgräsklipparen som ger mig möjlighet till ett aktivt sommarliv utomhus.

7 kommentarer:

 1. Ojj, vad fint det blev! En sommarblogg!
  Den första bilden är en aning för stor. På min blogg är den för smal.
  Skall kolla upp det genast om jag förstår mej på att ändra storleken?
  Vi hörs!

  SvaraRadera
 2. Nej, jag hittade inte hur du kan göra bilden mindre och jag min bild större. =/
  Men våra bloggar är fina ändå. =)

  SvaraRadera
 3. Marina: tack för att du försöker hjälpa mig.
  Jag tycker oxå att våra bloggar duger.

  SvaraRadera
 4. Minns att inte jag heller var riktiht nöjd med storleken på bilden då jag hade en i rubriken. Tanken är att jag ska sätta in en bild igen, men just nu har jag ingen passande, så då får det vara som det är. Men helt klart måste man jobba med storleken på Picasa eller i annat fotoprogram och så testa sig fram. Öppna där det står Mitt konto på er blogg. Klicka på Picasa webalbum. Leta reda på fotot som finns där någonstans om du publicerat den på bloggen eller för över en ny bild. Klicka på redigerarrutan uppe till vänster om bilden. Börja med att beskära bilden och göra den mindre på höjden, mer avlång alltså. Minska även storleken litegrann. Ja, sedan blir det att kolla hur det ser ut.

  SvaraRadera
 5. eva i Aten: Tack för tipset.Ska försöka när jag har gott om tid och lust. Det låter ju genomförbart t o m för mig.

  SvaraRadera
 6. Tack Eva för tipset. Jag bytte mall nu, då inte texten syntes på plankorna, men skall ändra bilden senare, (m.a.o kikar in här för att följa råden exakt). Nu blir det till att vattna olivträd!
  Steve, bilden du hade var bra, passade med maskrosen i mallen. =)

  SvaraRadera
 7. Marina: Jag tycker oxå att bilden passar, men retar mig på att jag inte fixar att anpassa den.

  SvaraRadera