Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 19 juni 2011

Ishockey och fotboll väljer skilda vägar

Oroligheter och publikskandaler hör numera till vardagen vid ishockey- och fotbollsmatcher. Diskussionens vågor om hur detta ska stävjas går höga. Intressant är då att se att dessa båda sporter väljer helt olika vägar för att lösa problemet.Fotbollen vill bestraffa klubbarna, ishockeyn väljer inte denna väg.

Vem som har rätt? Ja, jag sitter nog inte inne med svaret. Att något måste göras är självklart. Det ska ju inte vara förenat med livsfara att gå på en ishockey- eller fotbollsmatch. Men som så många andra av samhällets avarter så uppmärksammas problemen alltför sent.

Du som läst min blogg tidigare vet att jag förordar "tidiga insatser-långsiktigt tänkande". Med det tänket i fokus så hade antagligen flertalet idrottshuliganers problematik uppmärksammats redan i tidig skolålder och huliganproblemet hade inte tillåtits växa till dagens nivåer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar