Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 7 juni 2011

Snöslunga i juni - huvaligen

Fick nyss ett mail från Granngården med följande skräckinjagande budskap:
- Var redo när vintern kommer, beställ din snöslunga nu!
Förvisso vill och måste jag numera planera väl för morgondagen men detta budskap idag blev lite för mycket. Allra helst som mitt problem för dagen är att få hem en ny fjäder till åkgräsklipparens klippaggregat.

När man bor på landet är behovet av maskiner och annan utrustning något större än i stan. För mig som halvkroppsförlamad blir också behovet av hjälp större. Därför är det underbart med affärer och hantverkare på landet. Dom synes bättre förstå min belägenhet än deras motsvarigheter i stan. Idag tittar t ex Ola från Sohlbergs i Fjugesta in till mig på väg hem från jobbet för att hjälpa mig utröna vilken typ av fjäder som passar till just min klippare. Att hitta typbeteckning kräver nämligen en del lyftande, knäböjande och krypande. Sånt som jag inte klarar numera. Ner kommer jag alltid men sen inte upp igen. Sedan tar dom hem rätt typ av fjäder till min klippare och om dessutom vädrets makter står mig bi så kan jag som planerat klippa gräset i helgen.

Sohlbergs i Fjugesta är en diversebutik som har funnits sedan mitten på 50-talet. Bredden på sortimentet är stort: Jakt/fiske-artiklar, vitvaror, trädgårdsmaskiner, cyklar, radio / TV, maskinservice mm. Att dessutom servicen är förstklassig gör detta till en butik jag gärna anlitar och rekommenderar till andra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar