Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 19 augusti 2011

Centern söker profilfrågor

När Centerpartiet står inför val av ny partiledare efter Maud Olofsson så passar man oxå på att skaffa sig profilfrågor. På annat sätt kan väl inte tolkas att C nu vill att 50 procent av all vård i landet ska vara privat.

Jag tror att det är ett smart grepp. Att profilera sig i en fråga som man inte tidigare är så förknippad med. Dessutom på ett område som vi alla på något sätt berörs av.

Själv tycker jag att tanken är bra. Min egen erfarenhet av sjukvård har blivit rätt omfattande under senaste 10 åren och tveklöst är det så att de privat drivna inrättningar som jag besökt är vida överlägsna den allmänna vården. Huruvida dom är duktigare på det rent medicinska är jag inte kunnig att bedöma men det jag kan bedöma är hur jag bemöts och omhändertas som patient. Där är de privata vårdgivarna som sagt vida överlägsna.

Goda exempel på detta är Lekebergs vårdcentral och Läkargruppen i Örebro som båda drivs av Capio.

Motsatsen och det svartaste exemplet är Landstingsdrivna Karla vårdcentral i Örebro. En sjukvårdsinrättning som präglas av nonchalans och patientförakt. Flertalet personal där synes tro att vårdcentralen i första hand finns för deras egen skull och att det är förbjudet att le på jobbet.
När jag för några år sedan fortfarande var på krigsstigen så påtalade jag detta i ett skarpt brev till ansvariga vid vårdcentralen. Självklart fick jag inget svar och eländet synes bestå då jag har dagsfärsk information om att Karla vårdcentral inte bättrat sig det minsta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar