Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 4 augusti 2011

SJ har helt spårat ur

Sj spelar i en egen division och behöver inte riskera nedflyttning men kämpar ändå stenhårt vidare för att varje dag slå nya rekord i dåligt omdöme och kundfientlighet. Efter skandalen med den i Kumla avkastade 11-åriga flickan igår så upprepas galenskapen idag när en ung kvinna kastades av ett tåg utanför Stockholm efter det att konduktören bestämt att hon inte fick åka vidare med MITT tåg.

Det här är på alla sätt tragiska händelser. F f a för den drabbade resenären, för medresenärerna, för SJ:s renomme (det som nu finns kvar), för konduktören ifråga, för alla andra konduktörer och SJ-anställda. Ja, för alla.

Hur utbildar SJ sina konduktörer? Och vilken typ av människor söker man till dessa befattningar? Omdömeslösa individer som gillar känslan av att känna och få uttala : "det här är MITT tåg, nu packar du ihop dig och går av mitt tåg ". Det får väl ses som en tillfällighet att de båda nu aktuella konduktörerna är kvinnor då det säkert finns lika många omdömeslösa män i denna yrkeskategori. Men varför kan denna omdömeslöshet frodas i SJ? Beror det på en ovanligt usel arbetsgivare, eller...

Jag bara undrar?

Och, vad tycker ägaren, svenska staten? Och ännu viktigare, vad tänker ägaren göra? Nu räcker det inte längre med politiskt mummel om ursäkter och ersättning, nu måste det till krafttag.

Så här står det bl. a. att läsa på SJ:s hemsida:

-Vision
Alla vill ta tåget!
-Affärsidé
Effektivt och miljövänligt resande
-Kärnvärden
Framåtanda, Omtanke och Ansvar
-Mål
Modernt, lönsamt, kundnära och hållbart reseföretag

Fan trot.

1 kommentar:

  1. det verkar som att pengar är viktigare än allt annat

    jag förstår inte att de inte har lite civilkurage att våga gå emot reglerna nån enstaka gång...visst ska man följa regler, men inte till VARJE PRIS

    SvaraRadera