Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 23 augusti 2011

Nu åker även Nelson Jeep

Du kanske läste mitt inlägg om att Nelson vägrade åka i vår nya bil, en Jeep Patriot. Det här har förstås orsakat lite olägenheter då D fått ta vår C 5:a för att få honom med till jobbet på cityHUND på dagarna. Några dagar har han fått stanna hemma men det går ju inte i längden då han har ett jobb att sköta och matte behöver 4-hjulsdrivet på vintern. Dessutom kan jag inte ge honom de promenader han behöver.

D har tålmodigt tränat med Nelson och förstås belönat hans framsteg. Så, plötsligt var det som hans ovilja/rädsla för Jeepen släppte och han hoppade in. Förstås lockade ett smaskigt ben inne i skuffen. Målet är därmed uppnått, han accepterar att åka Jeep och matte har än en gång visat sig uthålligast.
Nåt återfall torde vi dock få räkna med men är vi bara konsekventa så sitter det så småningom.

3 kommentarer:

 1. D har bevisat att man kommer längre med en morot än med en piska. Har även prövat moroten i form av CESAR lyxig hundmat i liten portionsförpackning. Det tog bara en dag att fâ hunden (Jack Russel 3 âr) att fatta vad jag ville han skulle göra. Han glömde en gâng och fick dâ Friskies. ....jag tappade hakan. Ville ju bara testa :)
  Är hundar intelligentare än katter ?

  SvaraRadera
 2. Hunden kan jag lära hur/vad den ska göra.
  Katten gör som den själv vill.
  Ja, vem är smartare?

  SvaraRadera
 3. låter bra, då slipper hon åka flera svängar

  SvaraRadera