Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.
söndag 21 augusti 2011
Vinterlyx
Tomater inlagda i olivolja, varvade med havssalt, vitlöksklyftor och färska basilikablad. Efter några timmar i ugnen så är det klart för att ställas i vinterförrådet.
När man är egen odalsbonde pâ skoj är det en himmelsk belöning att ta fram en glasburk i novembrer och minnas sommarens gröda med vemod. Man konserverar tiden. Tiden som gâr fortare än vi springer...hem. Det var som igâr när man smakar pâ det ljuvliga innehâllet. Jag skall ta mig en tur till torget imorgon och se om jag inte kan finns fina tomater för att göra en personlig tomatkonserv à la D. I vilket fall syns hennes konstnärliga âdra allt tydligare. Med en sorgen hälsning G-mor
gud va gott det ser ut =)
SvaraRaderaÅh, du, det där lät himla gott.
SvaraRaderaFår pröva det en gång. =o)
När man är egen odalsbonde pâ skoj är det en himmelsk belöning att ta fram en glasburk i novembrer och minnas sommarens gröda med vemod. Man konserverar tiden. Tiden som gâr fortare än vi springer...hem. Det var som igâr när man smakar pâ det ljuvliga innehâllet. Jag skall ta mig en tur till torget imorgon och se om jag inte kan finns fina tomater för att göra en personlig tomatkonserv à la D. I vilket fall syns hennes konstnärliga âdra allt tydligare.
SvaraRaderaMed en sorgen hälsning
G-mor