Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 3 september 2011

Lekebergs kommun, ett föredöme

Som boende i Lekebergs kommun är det roligt att kunna se på kommunens arbete med oftast positiva förtecken. Jag ser att man nu avser införa s k fixarservice för pensionärer. Ett utmärkt initiativ tycker jag. Positivt är oxå att det är arbetslösa ungdomar som ska ansvara för verksamheten. Genom ett enda beslut så ser man till att förbättra för såväl äldre som ungdomar. Bra jobbat.

Det är ett nöje att se att det finns politiker som inte bara pratar om sina mål och visioner utan oxå omsätter dessa i praktisk handling.

Vi flyttade till Lekeberg 2008 och har inte vid ett enda tillfälle ångrat vårt beslut. I alla kontakter med kommunen så har jag blivit korrekt och väl bemött och alltid känt att jag bemöts som den individ jag är och inte som en i högen av kommunmedborgare.

3 kommentarer:

 1. Sâ fint, men ungdomarna som sänts ut till pensionärerna mâste kunna och förstâ sin sak. Liknande service här i den lilla franska staden är inte gratis, men den trevliga arabpappan de skickade kunde inte borra hâlen ordentligt och slog sönder expansionskrivarna sâ att jag blev tvungen att vänta i 1 1/2 mân pâ en riktig firma med 2 män (!) som sâgade av skruvarna till min markis och borrade nya hâl vid sidan av för att kunna montera upp den. Det kostade 4ggr sâ mycket för sâ lite. De satte upp den igâr och det är underbart ! Äntligen kan jag resa pâ semester...

  Summa summarum : När man köper en billig markis pâ webben, bör man se till att ha en vän eller en vuxen som hâller i stegen när man borrar hâlen eller kan borra själv.... Eller en fungerande pensionärsservice som hjälper till
  Pensionärsservicen skulle normalt ha kostat mig 500 sek/2timmar ; firman tog mig 3000 sek/2timmar. I bâda fallen hade arbetarna själva bara tjänat 125 sek/timma av summorna. Resten hade blivit kommunens/företagens förtjänst
  Hoppas Lekebergs pensionärsservice kommer till glädje !

  Det lönar sig att vara sin egen lyckas smed och fixare :) och kunna flytta ett bord eller borra hâl med borrmaskinen - alldeles själv.

  I nästa vecka reser jag bort frân Frankrike pâ semester

  G-mor

  SvaraRadera
 2. G-mor: Visst, resultatet är alltid beroende av de enskilda individerna, men ändå ett bra initiativ tycker jag.
  Jag önskar dig en skön och avkopplande semester.

  SvaraRadera
 3. Så trevligt det låter Steve! Det är så man önskar att alla ska känna för den kommun man bor i.

  Idag lyser solen upp lite! Det kan man också bli glad för! :)

  Allt gott!

  SvaraRadera